Zavřít reklamu

Výroční zpráva, kterou v minulých dnech vydala společnost Interbrand, pasovala Apple již po páte za posledních pět let za nejhodnotnější společnost světa. Jablečná společnost tak za sebou opět nechalaa takové velikány, jakými jsou Google, Microsoft, Samsung či Amazon.

Vyhodnocující společnost skládala žebříček s přihlédnutím na několik. Prvním je finanční výkonnost společnosti, která je v případě Aplu opravdu skvělá. Druhým faktorem je role, kterou značka na trhu zastupuje. I tady se tak Apple díky svým věrným zákazníkům, kteří uznávají Apple skoro jako náboženství, ukázal ve skvělémsvětě. Mezi ty další pak patří určitá provázanost produktů či cenová politika produktů.

Apple těží ze svého ekosystému

Apple těží podle Interbrandu hlavně ze svého skvělého ekosystému, který mezi produkty vytvořil. Právě ten je prý klíčem k celkové hodnotě společnosti. Ten by však nemohl samozřejmě vzniknout bez špičkových produktů, které jablečná společnost podle mnoha analytiků vyrábí.

“Software a hardware Applu spojuje nejen krásu deisgnu, ale i vzájemnou kompatibilitu, která dělá z Applu prémiovou značku a odrazuje svými propojeností k přechodu k jiné značce,” myslí si analytici.

apple-nejhodnotnejsi-spolecnost-sveta-fb

I když nyní akcie Applu lehce kvůli novým produktům zakolísaly, všichni světoví analytici stále věří, že se Apple brzy stane první bilionovou společností světa. Nakročeno k tomu totiž má více než dobře. Uvidíme, zda se mu to podaří už po spuštění iPhonů X, nebo si na tento historický milník ještě počkáme. Na tom ostatně ani moc nezáleží. Důležité je, že je Apple na vrcholu, ze kterého ho zřejmě v příštích pár letech nikdo nesesadí.

Apple stock rise FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.