Zavřít reklamu

V současné době hodnota Applu překonala hranici 800 miliard dolarů, protože cena jedné akcie na burze se vyšplhala na 153 dolarů. Applu tak chybí „pouze“ 200 miliard dolarů k tomu, aby se stal první bilionovou společností na světě. Cupertinská společnost pokračuje ve svém programu zpětného odkupu akcií, a tak zaznamenala pokles podílu akcií na trhu. V posledním čtvrtletí bylo v oběhu 5 225 791 000 akcií.

V květnu 2016 hodnota jedné akcie klesla na rekordní minimum, a to na 89,47 dolarů za akcii. Apple tehdy zveřejnil svůj první pokles v meziročních příjmech od roku 2001 a svůj vůbec první pokles prodeje iPhonů.

apple-800b-800x450

Analytik Brian White z investiční společnosti Drexel Hamilton nadále věří, že je Apple stále podhodnocen, a věří, že v následujících dvanácti měsících cena jedné akcie bude 202 dolarů. „Apple prokázal svou odolnost díky své jedinečné schopnosti vyvinout hardware, software a služby, které dohromady fungují hladce.“ Pokud by se vyplnily předpovědi tohoto analytika, potom by se Apple stal první bilionovou společností na světě, a to už v příštím roce.

Analytici věří, že v druhé polovině roku akcie Applu porostou, a to díky představení iPhonu 8. Jubilejní model by měl světlo světa spatřit už v září letošního roku, pokud nedojde k odložení představení, jak se v posledních týdnech spekuluje. Dokonce by iPhone 8 mohl způsobit prodejní supercyklus, což je rostoucí poptávka po roce poklesu příjmů. V minulém týdnu cena jedné akcie na chvíli klesla na 144,27 dolarů, a to v reakci na zveřejněné hospodářské výsledky za druhé fiskální období tohoto roku. Byl to však pouze krátkodobý výkyv.

Apple stock rise FB

 

Dnes nejčtenější

.