Zavřít reklamu

iPhone 8 je již dlouhou dobu netrpělivě očekáván. Mělo by jít o výroční a zároveň revoluční model, což tvrdí i přední analytici. Rovněž je mu předpovídán prodejní supercyklus – již teď si mnozí myslí, že v prodejích předčí iPhone 6. Jak to ale bude ve srovnání s iPhonem 7?

Podle investiční banky Morgan Stanley může Apple v následujících měsících očekávat postupný pokles poptávky po iPhonu 7. Je to z toho důvodu, že řada uživatelů čeká na letošní model, kterým by měl být iPhone 8. U něj bychom se měli dočkat výrazného redesignu a řady nových, převratných funkcí i technologií. Jednou z novinek by měl být například OLED displej.

Analytička Katy Huberty oznámila ve zprávě pro investory, že poptávka po iPhonu 7 by ve fiskálním roce 2017 měla poklesnout o 3%. Tento pokles bude výsledkem očekávaného supercyklu iPhonu 8. Supercyklem je nazývána rostoucí poptávka po roce poklesu příjmů. Od iPhonu 7 se sice částečně očekává, že stabilizuje pokles růstu zisků z iPhonů, následky loňského propadu jsou však stále ještě znát. U předpovídaného supercyklu analytici předpokládají doslova explozi poptávky od zákazníků, kteří přeskočili iPhone 6s a iPhone 7. Podle Morgan Stanley by měly prodeje iPhonů vzrůst v roce 2018 o 20%. iPhonu 8 je předpovídáno plno nových funkcí. Kromě zmíněného OLED displeje mezi ně patří i bezrámečková konstrukce nebo bezdrátové nabíjení na vzdálenost až několika metrů

iPhone 8 czech koncept FB

Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.