Zavřít reklamu

Hned v září, když Apple představil AirPods, se začaly objevovat první vtípky a narážky, jak se zcela bezdrátová sluchátka budou snadno ztrácet. Samozřejmě, že samotný design sluchátek k těmto obavám vyloženě vybízí, protože jednotlivá sluchátka nejsou spojena žádný kabelem a klasické EarPods každému v uchu nesedí. Jak se ale ukázalo, AirPods sedí v uchu více než dobře a ani při sportu nemají jejich majitelé s vypadáváním problém.

Jenže samotné sluchátko je poměrně malé, a tak se může snadno stát, že jej někde vytratíte, zapomenete nebo vám někam zapadne. Náhradní sluchátko stojí nemalých 70 dolarů (cca 1820 Kč), takže pokud jej skutečně ztratíte, tak se docela plácnete přes kapsu. Než ale vyrazíte do obchodu pro náhradu, může vám přijít vhod aplikace Finder for AirPods, která vám možná ušetří nemalé peníze.

Už samotný název aplikace napovídá, že slouží pro hledání ztracených AirPods. Díky technologii Bluetooth je totiž schopná určovat vzdálenost mezi telefonem a připojeným sluchátkem a pomoct vám jej tak najít. Pokud vám přijde, že jste hledali už skutečně všude, stačí Finder for AirPods otevřít, zavřít nabíjecí pouzdro od AirPods a procházet se s telefonem po místnosti/bytě/domě atd. Jakmile se ke ztracenému sluchátku přiblížíte, začne se ukazatel v aplikaci zkracovat a vy tak víte, že jdete správným směrem. Jak aplikace funguje se můžete podívat na videu níže. Jedinou menší nevýhodou je, že Finder for AirPods stojí 3,99 € (cca 110 Kč), ale pokud vám dokáže sluchátko najít, pak se rozhodně jedná o zanedbatelnou částku.

airpods-fb

Dnes nejčtenější

.