Zavřít reklamu

Jednou z hlavních otázek, která se po poslední keynote vynořila je, jak se vlastně bude nový MacBook Pro prodávat. Apple jej představil s velkou pompou a vypadá to, že jsou na svůj nový MacBook náležitě hrdí. Podle prvních reakcí to vypadalo, že uživatelé a potenciální zákazníci již tolik nadšení nejsou. Jak to tak ale vypadá dál, žádná krize prodejů nebude. Apple svým dodavatelům totiž oznámil, že očekávají velmi silné prodeje, které vydrží minimálně do přelomu roku. 

Podle informací serveru DigiTimes Apple připravuje své dodavatele na to, že o nové MacBooky bude velmi slušný zájem ještě několik měsíců. Podle informací, kteří tyto dodavatelé dostali, Apple očekává pomalý propad zájmu až po novém roce. Společnost vidí prognoózy prodejů v posledním letošním kvartále velmi pozitivně a předpokládá, že se stejné prodejní nadšení přesune i do následujícího kvartálu v roce 2017.

Celkově Apple předpokládá, že v letošním roce prodá 15 milionů MacBooků a v příštím roce na toto číslo naváže. V současné době trpí nové MacBooky lehkým zpožděním, jelikož se objevily problémy týkající se dodávek klávesnic a kloubů. Výroba klávesnicových dílů se tak musela rozdělit mezi dvě společnosti a výroba se tak znovu pomalu dostává na předpokládanou úroveň. Tyto dva problémy byly také jedny z hlavních důvodů, proč jsme čekali na představení nových MacBooků tak dlouho.

2016-macbook-pro-fb-3

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.