Zavřít reklamu

Hajek-MacBook-Pro-OLED-power iconPřed několika dny jsme vás informovali, že nová procesorová řada s označením Kaby Lake od společnosti Intel v novém MacBooku Pro nebude. Intel měl začít rozesílat procesory s novou architekturou už v polovině prázdnin. Mělo se ale údajně jednat pouze o procesory ze slabší výkonnostní kategorie, která se používá nejvíce do mobilů a tabletů. Nyní ale podle zdrojů vyšlo najevo, že výrobci už obdrželi i výkonnější procesory, které by se daly použít i do nového MacBooku Pro.

Zpráva z DigiTimes bohužel neuvádí přesné informace o tom, které procesory vlastně výrobci už obdrželi, ani jejich konkrétní specifikace. Je zde ale velká pravděpodobnost, že je mezi nimi i ten pro nový MacBook Pro, který by mimo jiného měl nabídnout i již potvrzený OLED panel a také USB 3.1 druhé generace, které umožňuje rychlost přenosu až 10 Gbps. Intel totiž sám už na konci července potvrdil, že doručil první čipy dříve, než předpokládal. Díky skvělé produkci se mu podařilo nejspíše doručit slabší procesory, takže dnešní zpráva se s největší pravděpodobností týká výkonnějších kusů.

Nová řada Kaby Lake je již 7. generací Intel procesorů. S použitím stejné 14 nm výrobní technologie oproti Skylake nabízí nativní podporu USB 3.1 druhé generace, která přináší přenosovou rychlost až 10 Gbps. Skylake musel mít pro podporu nového USB samostatný řídící čip. Díky tomu by byl nový MacBook při použití starých procesorů Skylake omezen na „pouhých“  5 Gbps. Další novinkou v řadě Kaby Lake procesorů je podpora 40 Gbps Thunderboltu 3, který používá konektor USB 3.1 Type C. Ten umožňuje připojení až dvou 4K monitorů s obnovovací frekvencí 60 Hz.

Nová řada Kaby Lake by se bude dělit na pět tříd. První dvě by měly být určené pro zařízení, jako je Retina MacBook a MacBook Air. Další by měla být v noteboocích, jako je MacBook Pro. Dvě zbývající jsou určeny pro STP servery, vysoce výkonné pracovní stanice a stolní počítače.

intel-kaby-lake

Zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.