Zavřít reklamu

V dnešním světě se Apple potýká se dvěma skupinami lidí. Ta první jeho produkty obdivuje a zůstává jim věrná, zatímco ta druhá, pesimističtější, na jablečnou společnost spíše chrlí kritiku. Nyní jsme se však dočkali nové studie, která poukázala na velmi zajímavý fakt – které smartphony jsou nejméně poruchové. Na první příčce se totiž umístil právě jablečný iPhone, avšak ihned za ním následoval konkurenční Huawei, který je v očích jablíčkářů jemně nenáviděný.

Loňské iPhony XS a XS Max jsou spolehlivé:

O studii se postarala belgická společnost Harris Interactive, která si posvítila na více než 130 tisíc zásahů do chytrých telefonů. Ty byly provedeny v evropském elekto-řetězci Darty a jednalo se pouze o opravy, které byly provedeny ještě v záruční době. Nejméně servisních zásahů si vyžádaly, jak již bylo zmíněno, telefony od Applu, Huaweie a Honoru, který mimochodem vlastní právě lídr čínského trhu. Jelikož se řetězec Darty nespecializuje pouze na telefony, ale na nejrůznější elektroniku, z průzkumu jsme se dozvěděli daleko více věcí. Společnost Harris Interactive si totiž mimo smartphonů posvítila taktéž na další spotřební elektroniku, mezi kterou nemohly chybět notebooky. I v této kategorii se o první příčku postaral Apple se svými MacBooky, a to navzdory tomu, že se poslední modely potýkají s nepříjemným přehříváním.

Výsledky studie:

Ze studie nadále vyplývá, že průměrná doba vlastnictví jednoho smartphonu činí celé tři roky. Pokud se v nich však vyskytne nějaká porucha, větší polovina, konkrétně tedy 54 procent, si žádá použití zcela nových, náhradních dílů. Jak jsou na tom vaše jablečné produkty? Fungují bez jediného problému, nebo jste s nimi již museli navštívit servis?

Apple MacBook 12"

Dnes nejčtenější

.