Zavřít reklamu

Apple se snaží, aby byly jeho operační systémy zabezpečeny tak, jak jen to jde. Před pár měsíci zveřejnil bug bounty program, při kterém lidé, kteří najdou v jeho operačním systému chybu, dostanou peněžní odměnu. Nyní podle zprávy z Forbes Apple údajně kontaktoval různé hackery iOS i macOS, aby mu poskytly jimi objevené chyby. Apple tak doufá, že je dokáže odstranit a zvýšit tak ještě více bezpečnost svých systémů.

Mezi jmény, které zpráva zmiňuje, se objevují i velmi známé osoby obzvláště z oblasti jailbreakování iOS zařízení. Mezi lidmi, které Apple kontaktoval, je údajně i hacker Luca Todesco, kterému se podařilo dostat funkční cydii do nového iPhonu 7. Další ze známých jmen je Steven De Franco, neboli ih8snow, který se také proslavil svými jailbreaky. Ve zprávě jsou pak také Nicholas Allegra, Patrick Wardle, Stefan Esser, Francisco Alonso, Pedro Vilaca a Braden Thomas.

Společnost Apple hackery prý požádala, aby si informace nechali pro sebe z důvodu připravování tohoto uzavřeného bug bounty programu. Konečné odměny pro osobu, která poskytne informace o zranitelnostech systému, by měly dosahovat až 200 000 dolarů, což je v přepočtu 4 825 000 korun. Podle zprávy Apple oslovil právě osoby, které už v minulosti nějaké chyby nahlásili nebo své jméno zviditelnili už v jiných oblastech.

Nemilá zpráva se objevila po vydání iOS 10. S aktualizací totiž přišlo od Applu i slabší zabezpečení iTunes záloh zařízení, které jsou tak nyní mnohem zranitelnější. Proto tak chce kalifornská společnost informace ohledně zranitelností co nejdříve a nový bug bounty program by měl odstartovat ještě před koncem září.

bug-bounty-fb

Zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.