Zavřít reklamu

iPhone 6 touch id iconVčera jsme se ze serveru Macotakara dozvěděli, že by Space Gray u iPhonu 7 měla být výrazně tmavší, dokonce až černá. Zprávu sdílel i server 9to5mac, který potvrdil, že stejnou informaci dostal i od svého, zcela odlišného zdroje, který si ale přál zůstat v anonymitě a server od něj nikdy dříve nedostal žádné informace, a tak jim nejprve nevěnoval pozornost. Po včerejší zprávě od Macotakara, který tvrdil to samé, co jejich anonymní zdroj, usoudil, že by mohl být spolehlivý, a tak od něho zveřejnil i další informace, které jim prozradil.

Dozvěděli jsme se tak například, že Apple Watch 2 budou skutečně vodotěsné, nabídnou funkce pro plavce a hlavně budou disponovat GPS modulem. Dále pak také to, že Touch ID na MacBooku Pro bude integrované přímo do nového OLED panelu, který nahradí funkční klávesy. Nakonec se potvrdila i informace, že Apple pracuje na zcela bezdrátových sluchátkách, která představí společně s iPhonem 7, prodávat by se ale měla zvlášť, nebudou tedy součástí balení samotného iPhonu.

Zdroj ale přišel ještě s jednou, poměrně zajímavou zprávou, která se týká chystaného iPhonu 7. Potvrdil, že Home Button u nového iPhonu bude nadále fyzický, nikoli integrovaný do displeje, jak se občas tvrdilo. Takové novinky se máme dočkat až u iPhonu 8 v příštím roce. I tak by se ale mělo domovské tlačítko na iPhonu 7 výrazně změnit. Konkrétně by mělo nabídnou haptickou odezvu, jakou nyní nabízí Force Touch nebo 3D Touch displej. To by znamenalo, že by tlačítko vlastně „neklikalo“, když by telefon nebyl zapnutý, takže by fungovalo hodně podobně, jako trackpad u nových MacBooků, které také nemají haptickou odezvu, když je počítač vypnutý.

Zní to poměrně zajímavé a vlastně nová informace potvrzuje i jisté předchozí, které tvrdily, že Home Button u iPhonu 7 nabídne právě Force Touch technologii. Jednu nevýhodu by však nové tlačítko přeci jen mělo – nefungovalo by jako typické fyzické tlačítko a Apple by pro tvrdý reset telefonu a další funkce musel použít nové kombinace power buttonu společně s tlačítky pro ovládání hlasitosti.

iPhone 6s Touch ID FB

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.