Zavřít reklamu

Hajek-MacBook-Pro-OLED-power iconApple nové MacBooku Pro ne a ne ukázat, což nám dává nasnadě si myslet, že chystá opravdu velký upgrade. Už nějakou tu dobu víme, že chystaný a údajně zcela přepracovaný MacBook Pro má nabídnout OLED klávesnici, která nahradí současná tlačítka F1 až F12 a pravděpodobně dokonce i Escape a power tlačítko. Mluvilo se i o Touch ID, tedy o senzoru otisku prstu integrovaném přímo v trackpadu MacBooku. Nyní ale nejmenovaný zdroj ze San Franciského Cupertina, kde mimochodem sdílí i Apple, sdělil serveru MacRumors, že Touch ID na novém MacBooku bude integrované přímo do OLED panelu.

Od WWDC už víme, že macOS 10.12 Sierra nabídne (vývojářům už nabízí) možnost přihlašovat se automaticky pomocí Apple Watch, což významně ušetří čas při odemykání Macu. Nový funkce by tak z velké části nahradila i chystaný senzor otisku prstu, ale i tak bude Touch ID v MacBooku poměrně dost užitečné, a to nejenom pro uživatele bez Apple Watch, protože by dokázalo nahradit i hesla k různým účtům na internetu a podobně.

Je velice pravděpodobné, že Touch ID bude integrované přímo v power tlačítku, kde by dávalo největší smysl. Právě power tlačítko by také mělo být součástí nového OLED panelu, což se většině Apple fanouškům nezamlouvá a ani se jim nemůžeme divit. Pokud byste totiž uspaný nebo jen zaknutý Mac rozsvítili, což obvykle děláme právě přes power tlačítko, automaticky by se odemkl díky Touch ID podobně jako iPhone.

Hajek MacBook Pro OLED 1

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.