Zavřít reklamu

iPhone 8 iPhone 7 no edge display icon

Už několik měsíců nám designéři představují koncepty iPhonu 7. Ještě před samotným vydáním iPhonu 6 se objevil zajímavý koncept, který měl bezrámečkový displej a Touch ID tlačítko bylo umístěno přímo v samotném displeji. Koncept sklidil opravdu velký úspěch a je možné, že vydání bezrámečkového displeje s integrovaným Touch ID dočkáme brzy. Společnosti třetích stran již vyvinuli takzvané transparentní snímače otisků prstů, které by mohly být vložené pod displejem. Apple si jednoduše řečeno patentoval speciální typ technologií, které by ke snímání přes displej sloužily.

Patent popsal tři různé technologie, které mohou být použity pro snímání otisků prstů. Nejvíce zajímavá je technologie ultrazvukového snímání, která umožní aby byly senzory vložené přímo do displeje. Snímání by bylo mnohem přesnější než u kapacitního senzoru, který Apple využívá u novějších iPhonů. Uživatel by tak mohl odemknout své zařízení kdekoliv na obrazovce pouze přiložením prstu.

Ultrazvukové snímání se používá například i v sonografii. Ve zmiňovaném typu snímání jsou dva snímače umístěny na ose X a Y. Slouží pro příjem a vysílání ultrazvukových vln přes skleněnou desku, což znamená, že když je prst umístěn na horní část skla, snímače začnou otisk snímat. Tento typ snímače je zcela nový a z velké části nevyzkoušený v různých podmínkách, ale počáteční výsledky jsou velice slibné pro použití technologie,“ sdělil Apple k patentu.

6a0120a5580826970c01bb09017a4e970d-800wi

Apple také poznamenal a popsal, jak by mohl snímač otisků prstů sloužit i jako BPID – mohl by být použit k ověření pravosti dat. Pomocí otisku prstu by uživatel mohl ověřit pravost řidičského průkazu, který by byl načten do aplikace Wallet. Nedávno jsme vás informovali, že britská vláda připravuje digitalizaci řidičských průkazů.

touch id displej fb

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.