Zavřít reklamu

iPhone battery icon

Apple na pondělní WWDC představil 10 hlavních novinek operačního systému iOS 10. Společnost na konferenci ukázala nové iMessage, nový Control Center a také například nový Lock Screen, na který můžeme nově přidávat i widgety. Podle objevení nové funkce můžeme říct, že se Apple v novém systému snaží maximalizovat výdrž baterie v samotném iPhonu. V Nastavení je totiž ukryta funkce, která se jmenuje „Zvýšení životnosti baterie“, jednoduše řečeno, iPhone vám radí co byste měli udělat, aby baterie ve vašem iPhonu vydržela déle.

Funkce analyzuje, jak iPhone používáte a podle toho následně systém sestavuje a aktualizuje samotné návrhy. Pokud například máte stále jas na maximální úroveň, je velice pravděpodobné, že vám iPhone navrhne snížení jasu displeje. Pokud naopak nebudete příliš surfovat na internetu a máte stále zaplá data, tak vám iPhone pravděpodobně navrhne vypnutí mobilních dat.

Mnoho uživatelů si neuvědomuje, že mobilní data a také samotný jas displeje má největší vliv na výdrž baterie iPhonu. iOS 10 tedy nově radí individuálně naprosto každému, jak zvýšit výdrž baterie v iPhonu. Co si budeme povídat, celkově je výdrž baterie na špatné úrovni, a tak je pěkné, že se Apple snaží zvýšit výdrž baterie některými softwarovými kroky. Do iOS 9 Apple integroval speciální Režim nízké spotřeby, který vypne vše nepotřebné a tím prodlouží jeho výdrž.

Pokud máte první beta verzi operačního systému iOS 10, tak návrhy naleznete v Nastavení -> Baterie -> Návrhy baterie.

navrhy baterie fb

*Zdroj: iDownloadBlog.com

Dnes nejčtenější

.