Zavřít reklamu

ikona icon128-2xMáte náladu si zahrát nějakou zajímavou point-and-click adventuru na iPadu, iPhonu nebo na Macu? V tom případě vám přijde vhod tento článek, který nabízí sedm poutavých adventur. Dnes vám přinášíme hry s názvem Broken Age, HECTOR, Grim Fandango Remastere, Mutants vs. The Chosen, The Last Express, The Secret of Monkey Island a Sam & Max I. Několik her má dvě verze – jedna pro iOS a OS X a naopak některé jsou vyhrazené pouze pro iPhone a iPad nebo jen pro hraní na Macu.

HECTOR
V momentě, kdy propukne krize s rukojmími v centru Clappers Wreake, tak pouze jeden muž má dostatečnou diplomatickou obratnost, aby dokázal zneškodnit doutnající situaci, ještě předtím než se zvrhne do rozsáhlého krveprolití. Tímto mužem není nikdo jiný než inspektor Hector. Je jediným, který může pomoci přežít rukojmím. Doslova. Všichni ostatní vyjednavači jsou mrtví. Hector se musí rozhodnout, jestli začne žádat o požadavky teroristů nebo sledovat, jak jsou jeho kolegové vybíráni jeden po druhém. V této hře si můžete vyzkoušet různorodé věci: uhodit vandráka páčidlem, ukrást mladému muži kalhoty, kopnout do drogově závislého, vstoupit do erotických potřeb bez pocitu trapnosti či cokoliv jiného v této velkolepé 2D hře. HECTOR je pouze pro iOS.

[appbox appstore id351646413]

Grim Fandango Remastered
V zemi mrtvých se nachází něco shnilého a vy jste považován místními za troubu. Seznamte se s Mannym Calaverou, cestovním agentem, který pracuje na ministerstvu smrti. Manny prodává luxusní balíčky duším na jejich čtyřleté cestě k věčnému odpočinku. Bohužel nastal problém v tomto ráji. Pomozte agentovi vyřešit jeho problémy, které ohrožují jeho spasení. Grim Fandango je epický příběh o čtyřletém životě (nebo smrti) Mannyho Calavery. Hru lze spustit pouze na iPad Air, iPad Mini 2, iPhone 5s a novějších modelech. První verze hry je pouze pro iOS a druhá verze je pro OS X.

[appbox appstore id978524071]

[appbox appstore id1022841309]

Mutants vs. The Chosen
Budoucnost přinesla zkázu na některá místa na Zemi. Někteří lidé trpí chudobou, nemocemi a viditelnými genetickými mutacemi. Ačkoli jsou mutace většinou malé, tak jsou často využívány Zvolenými jako záminka k útoku na mutanty. Nyní si Zvolení vybrali malou vesničku ve stínu zničeného města, kde Riam žije se svým otcem a sestrou. Možná nyní nastal čas postavit se Zvoleným. Pomůžete mu v této point and click adventuře? Aplikace podporuje český jazyk. Vývojáři po nějaké době vytvořili druhý díl této hry, který je za cenu 1,99 €. Obě hry jsou pouze pro iOS.

[appbox appstore id1067362396]

[appbox appstore id1067559259]

The Last Express
Vstupte v roce 1914 na palubu Orient Expressu v tomto mystickém dobrodružstvím. V červenci 1914 je Evropa na pokraji války a luxusní Orient Express odjíždí z Paříže do Konstantinopole. V té době se americký lékař Robert Cath vrhá do víru zrady, romantiky a mezinárodních intrik. V této hře můžete ovlivňovat chovaní více než třiceti postav, které se chovají jako skutečné osoby ve vlaku. Prozkoumejte bohatě detailní a historicky přesnou 3D napodobeninu Orient Expressu z roku 1914. První verze hry je pouze pro iOS a druhá verze je pro OS X.

[appbox appstore id508049561]

[appbox appstore id706032997]

Broken Age
Broken Age je rodinnou dobrodružnou point-and-click adventurou, která je plná puzzlů a hádanek. Vella Tartine a Shay Volta jsou dva puberťáci, kteří se ocitají ve zvláštně podobných situacích, ale v radikálně odlišných světech. Hráč může plynule přepínat mezi oběma příběhy, pomáhat jim převzít kontrolu nad jejich životy a vyrovnávat se s nečekanými dobrodružstvími, které následují. Skvělým bonusem hry jsou herci, kteří nadabovali hlavní postavy, např. Elijah Wood, Wil Wheaton či Jack Black. První verze hry je pouze pro iOS a druhá verze je pro OS X.

[appbox appstore id887649233]

[appbox appstore id621712754]

The Secret of Monkey Island
The Secret of Monkey Island je věrně podobná mezinárodně uznávané klasické hře, která byla zveřejněna v roce 1990. Hra je přenesena do moderní éry a přináší děj plný zákrutů, který dovede našeho naivního hrdinu na opravdu legrační hledání legendárního tajemství na Monkey Island. Příběhy o pirátském bohatství nalákaly hrdinu do přístavu Mêlée s velkými nadějemi, bez peněz a nenasytnou zvědavostí. Pomůžete našemu hrdinovi dobýt srdce guvernérky Elaine Marley a konfrontovat zlého pirátského ducha LeChucka? Hra je pouze pro OS X.

[appbox appstore id415739978]

Sam & Max I
Připojte se k epickému dobrodružství Sama & Maxe I – samozvaných policajtů, kteří pracují na volné noze a mají vlastní pravidla kriminální spravedlnosti. Odhalte stopy, vyslechněte podezřelé, vyřešte některé bizarní případy a zjistěte proč je Sam & Max opravdu legrační hrou. Tento první díl obsahuje jednu epizodu, kterou musíte vyřešit a v případě, že vás to bude bavit, tak vývojáři vydali další čtyři epizody, ve kterých můžete této dvojce pomoci. Hra je pouze pro iOS.

[appbox appstore id474013188]

 

Dnes nejčtenější

.