Zavřít reklamu

Společnost Apple podle nejnovějších zpráv údajně s vybranou skupinou partnerů testuje reklamní platformu pro App Store s podporou umělé inteligence. Tento týden o tom informoval server Business Insider.

Nástroj s umělou inteligencí umí vybrat, kam umístit reklamu v různých promovaných reklamních slotech v App Store. V tuto chvíli se zřejmě používá ke zlepšení výkonu kampaní inzerentů pro reklamy ve vyhledávání v App Store. Business Insider však spekuluje, že by tato technologie mohla být nakonec použita i jinde, protože Apple postupně rozšiřuje svou nabídku služeb podporovaných reklamou. Umístění reklamy za pomoci umělé inteligence není v oblasti reklamy ničím novým pod sluncem. Google, Facebook a další společnosti zavedly podobné systémy v posledních několika letech.

Podle Business Insider je nicméně trochu zvláštní, že Apple takový nástroj připravuje, vzhledem k tomu, že nyní má jen malou sbírku typů reklam. V App Store mohou vývojáři platit za zobrazení na kartě Dnes, na kartě Vyhledávání, v horní části výsledků vyhledávání a v dolní části dalších stránek s produkty aplikací. Časem samozřejmě může Apple zavést ještě více reklamních míst ve vyhledávání v App Store. Je také možné, že se také chystá rozšířit místa, na kterých se budou reklamy zobrazovat, i na další aplikace v telefonu. Pak se nástroj pro umisťování reklam s umělou inteligencí stane samozřejmě mnohem relevantnějším.

Mark Gurman z agentury Bloomberg již před lety upozornil na to, že společnost Apple plánuje rozšířit reklamní byznys i na další systémové aplikace, jako jsou Apple Maps, a na obchody, jako jsou Knihy a Podcasty. K dnešnímu dni však nebylo nic oficiálně oznámeno.

Dnes nejčtenější

.