Zavřít reklamu

Přestože jsou Vánoce již za dveřmi, vývojáři Googlu pracující na jeho Mapách se zatím cukrovím namísto vývoje nových funkcí rozhodně neládují, ba právě naopak. Google totiž na svém blogu oznámil hned dvě poměrně zásadní novinky, které se začnou postupně objevovat v Google Maps. O co se jedná? 

Podle nových informací bychom se měli dočkat konkrétně přidání časové osy, díky které by mělo být v budoucnu velmi jednoduché zpětně zjistit, kde jste se pohybovali. Pokud tedy například na dovolené navštívíte restauraci, jejíž název záhy zapomenete, nebude problém si jí připomenout právě skrze časovou osu, stejně jako místa, která jste navštívili v dalších dnech, týdnech či měsících a to ať už záměrně či zcela náhodně. Zkrátka a dobře, užitečná novinka se vším všudy. Druhou novinkou pak má být přidání podstatně větší kontroly nad vašimi osobními údaji. Konkrétně bude v aplikaci na výběr, zda chcete vaše data o poloze ukládat na servery Googlu, nebo zda budou kompletně uloženy ve vašem zařízení, ze kterého se bez vašeho vědomí nedostanou a budou tedy 100% anonymní. Přibude ale třeba i možnost šifrování dat kvůli dalšímu zvýšení bezpečnosti. 

Google slibuje, že jakmile funkce do Maps dodá, upozorní na ní uživatele skrze notifikaci. U časové osy pak informuje o tom, že bude třeba ručně zaktivovat, jelikož bude přeci jen trackovat pohyb uživatelů, o čemž samozřejmě musí vědět. Jak rychle bude vše nasazeno, potažmo zda budou novinky uvolňovány postupně či naráz zůstává nicméně zatím bohužel nejasné. 

Dnes nejčtenější

.