Zavřít reklamu

Používáte na svých cestách Google Maps? Pak pro vás máme dobrou zprávu. V brzké době do nich totiž dorazí “novinky”, které vaše cestování velmi slušně usnadní. Slovo “novinky” je ale v tomto případě v uvozovkách zcela správně. Jedná se totiž spíše o přebrání funkcí z umírající aplikaci Google Trips. 

Jedním z největších benefitů aplikace Trips byla možnost uchovávat v ní různé rezervace ubytování, letů či dalších podobných věcí na jednom místě a mít o nich tím pádem dokonalý přehled. Jelikož už ale nemá v očích Googlu tato aplikace význam, rozhodl se jí usmrtit a její nejlepší funkce převést právě do Google Maps, ve kterých se začne v následujících týdnech objevovat zcela nová sekce právě pro zobrazení rezervací. Ty budou k zobrazení v oddíle Vaše místa, která se vyvolává tapnutím na tři vodorovné čáry v levém rohu aplikace. Jak už však bývá u vylepšení Google Maps zvykem, k rozšiřování novinky bude docházet ve vlnách, které nelze jakkoliv urychlit a tudíž nezbývá nic jiného než čekat a to jak v případě iOS, tak Androidu. 

Navigace v rozšířené realitě již brzy

Novinek, které Google pro Maps chystá, je však mnohem víc. Jednou z těch nejzajímavějších, ne-li nejzajímavější, je bezesporu navigace v rozšířené realitě. Ta bude fungovat zjednodušeně řečeno tak, že do reálného světa snímaného přes fotoaparát smartphonu s podporou AR budou Maps vykreslovat navigační prvky jako šipky a podobné věci, podle kterých budou moci uživatelé velmi snadno procházet daným místem. Novinka je však velmi náročná na vývoj a po dlouhých měsících alfa testování dorazila před pár dny teprve v betě. Její ostré nasazení tak bude ještě zřejmě pěkných pár měsíců trvat. Nezbývá tedy než doufat, že toto čekání přinese zasloužené ovoce.

Dnes nejčtenější

.