Zavřít reklamu

Společnost Apple opouští zkušený manažer, který byl v průběhu let zodpovědný za nespočet funkcí. Agentura Bloomberg tento týden informovala o tom, že z cupertinské společnosti odchází manažer, který mimo jiné pracoval na klíčových technologiích, jako je vícedotykový displej iPhonu, Touch ID a Face ID.

Jedná se o Steva Hotellinga, který ještě v nedávné době působil ve společnosti Apple jako viceprezident, a zodpovídal Johnymu Srouji, hlavnímu viceprezidentovi společnosti pro hardwarové technologie. V době svého odchodu do důchodu byl zodpovědný za dohled nad technologiemi dotykových obrazovek, zdravotních senzorů a Face ID. V průběhu let však Hotelling sehrál klíčovou roli také v některých z nejvýznamnějších inovací společnosti Apple od vynálezu Touch ID až po pokročilé technologie fotoaparátů a ProMotion displejů. Připisuje se mu také podíl na vynálezu multitouch displeje v prvním iPhonu a iPadu.

Hotelling také dohlížel na tým inženýrů, zodpovědných za vývoj fotoaparátů, a podílel se na vývoji vlastních senzorů. Kromě toho Hotelling také vedl technologie snímání hloubky pro rozšířenou realitu a pracoval na komponentech pro haptickou zpětnou vazbu a displeje ProMotion s vysokou snímkovou frekvencí.

Hotelling se podílel i na vývoji Vision Pro:

Jeden ze zdrojů, který s Hotellingem spolupracoval a hovořil s agenturou Bloomberg, uvedl, že „kromě aktivit společnosti Apple v oblasti čipů“ byl „největším hybatelem inovací“ ve společnosti. „Nikdo nebyl tak geniální jako Steve,“ uvedl pro agenturu Bloomberg další Hotellingův dlouholetý kolega. Hotellingovy povinnosti jsou rozděleny mezi několik dalších zkušených manažerů v Sroujiho týmu včetně Alana Gilchrista, který převzal řízení týmů fotoaparátů a hloubkových senzorů společnosti. Další vedoucí pracovník, Wei Chen, má na starosti mnoho zobrazovacích technologií. Hotelling se rovněž podílel na vývoji systému AR headsetu Apple Vision Pro.

Dnes nejčtenější

.