Zavřít reklamu

Zdá se, že žádná z posledních aktualizací Applu není dokonalá. Některým uživatelům totiž po aktualizaci na nejnovější verzi iOS 10.2.1, která vyšla přibližně před dvěma týdny, přestalo na iPhonech fungovat Touch ID. O problému prozatím nepsal žádný zahraniční magazín, ale na diskuzní stránce Applu se ozvala spousta uživatelů s tímto problémem. Touch ID přestalo fungovat i jednomu našemu čtenáři, který nás na problém upozornil.

Čtečka otisků prstů přestala uživatelům na iPhonech fungovat ihned po nainstalování aktualizace. Pokud chtějí Touch ID v nastavení systému znovu aktivovat, tak na ně při pokusu o zapnutí vyskočí chybová hláška „Nastavení Touch ID se nepodařilo dokončit. Vratte se zpět a zkuste to znovu.“ Při návratu zpět a opětovném pokusu se ale chyba objeví znovu.

Jak už bylo zmíněno v úvodu, na problémy s Touch ID si po aktualizaci na iOS 10.2.1 stěžují i uživatelé na stránkách Apple podpory. Bohužel se ale v žádném tématu ještě nikdo nedočkal nějaké rozumné odpovědi. Komentáře doporučené Applem jen radí provést několik základní úkonů jako očištění domovského tlačítka atd. a pokud bude problém přetrvávat, tak mají postižení uživatelé kontaktovat podporu Applu nebo rovnou navštívit Apple Store a v něm Genius Bar.

Jeden uživatel dokonce do diskuze přispěl svým příběhem. Touch ID mu přibližně před třemi týdny přestalo fungovat po aktualizaci systému. Zanesl tedy iPhone do Apple Storu, kde ale po něm chtěli 150 dolarů (přibližně 3800 Kč) za opravu. Přitom čtečka otisků prstů nebyla mechanicky poškozená, ale přestala fungovat po nainstalování oficiální aktualizace od Applu. Uživatel uvedl, že to pro něho bylo alespoň ponaučení pro příště, aby si aktualizaci neinstaloval hned, ale chvíli počkal, co se objeví za problémy.

Pokud i někomu z vás přestalo po aktualizaci na iOS 10.2 Touch ID fungovat, určitě se ozvěte do komentářů. A jestliže se vám podařilo problém vyřešit, budeme rádi, když se o řešení podělíte, aby si i ostatní mohli čtečku opět zprovoznit.

Jak konkrétně problém vypadá, si můžete prohlédnou na videu níže:

iPhone 6s Touch ID home button FB

Dnes nejčtenější

.