Zavřít reklamu

Odemčení iPhonu pomocí Face ID je rychlé a pohodlné, ale občas můžete mít potřebu vědět, kdy je vaše zařízení skutečně odemčené, zejména když se podíváte na něj až po chvíli. V tomto článku se zaměříme na to, jak jednoduše aktivovat haptickou odezvu po úspěšném odemčení pomocí Face ID. Díky této drobné úpravě můžete mít jistotu, že vaše zařízení je připraveno k použití i bez toho, abyste museli sledovat displej.

Při odemykání iPhonu prostřednictvím Face ID se o úspěšném odemčení vašeho iPhonu můžete dozvědět při pohledu na horní části displeje, kde se zobrazí ikonka odemčeného zámku. Existuje ale ještě jeden způsob, jak se přesvědčit o tom, že jste váš iPhonu odemkli přes Face ID – haptická odezva. V tomto článku se dočtete, jak si jednoduše nastavit haptickou odezvu a získat tak spolehlivý signál o úspěšném ověření pomocí Face ID.

Nastavení haptické odezvy po odemčení iPhonu s Face ID je snadné a přináší vám další vrstvu interaktivity s vaším zařízením. Když je aktivována, budete mít doslova hmatatelnou indikaci o tom, že Face ID úspěšně ověřilo vaši identitu, aniž byste museli sledovat obrazovku. To je zvláště užitečné v situacích, kdy nemůžete okamžitě nahlédnout na displej, a přesto chcete mít jistotu, že je vaše zařízení odemčené a připravené k použití.

  • Na iPhonu spusťte Nastavení.
  • Klepněte na Zpřístupnění.
  • Klepněte na Mobilita a motorika -> Face ID a pozornost.
  • Aktivujte položku Haptika při úspěšném ověření.

Aktivace haptické odezvy po odemčení prostřednictvím Face ID představuje jednoduchý způsob, jak vylepšit vaši uživatelskou zkušenost s iPhonem. Tato drobná, avšak užitečná úprava vám poskytne hmatovou zpětnou vazbu o úspěšném ověření, což může být obzvláště praktické ve chvílích, kdy je sledování displeje nemožné. S touto funkcí získáte jistotu a pohodlí při každodenním používání svého iPhonu.

Dnes nejčtenější

.