Zavřít reklamu

Spuštění fotoaparátu poklepáním

iPhone nabízí hned několik relativně rychlých způsobů spuštění fotoaparátu, někdy by se ale hodilo rychlé, jednoduché gesto. Co takhle poklepání na zadní část iPhonu? Pokud chcete na vašem iPhonu aktivovat spuštění fotoaparátu poklepáním na jeho zadní stranu, zamiřte do Nastavení -> Zpřístupnění – > Mobilita a motorika. Klepněte na Dotyk -> Klepnutí na zadní stranu, a vyberte, zda chcete fotoaparát aktivovat jednoduchým nebo trojitým poklepáním.

Monochromatický režim pro maximální soustředění

iPhone toho umí čím dál více. To ale kromě jiného také znamená, že má i větší potenciál nás rozptylovat při práci. Možná vás překvapí, jak moc může soustředění napomoci přepnutí do monochromatického režimu. To můžete provést v Nastavení -> Zpřístupnění -> Zrak -> Displej a velikost textu -> Filtry barev. Aktivujte položku Filtry barev a zvolte Stupně šedi.

Deaktivace Face ID

Face ID představuje rychlou a bezpečnou metodu k odemčení iPhonu. Existují ale situace, kdy se vyplatí Face ID rychle deaktivovat. Pokud potřebujete na vašem iPhonu rychle a okamžitě deaktivovat Face ID, podržte postranní tlačítko spolu s jedním z tlačítek pro ovládání hlasitosti. Po několika sekundách by se měla objevit obrazovka pro vypnutí. V tuto chvíli by mělo být Face ID deaktivované, a pro odemčení iPhonu bude zapotřebí zadat kód.

Alternativní Face ID

Funkci Face ID by měl využívat výhradně jen majitel daného iPhonu. Je ale možné, že někomu důvěřujete natolik, že mu chcete z jakéhokoliv důvodu umožnit přístup do vašeho iPhonu. Cesta vede přes alternativní Face ID. Na iPhonu spusťte Nastavení -> Face ID a kód. Klepněte na Alternativní vzhled a nechte druhou osobu, ať nechá načíst své Face ID podle pokynů na obrazovce.

Vyhledávání ve Spotlightu

K funkci Spotlight se můžete dostat z plochy vašeho iPhonu – stačí provést gesto potažení směrem shora dolů. Do vyhledávacího pole Spotlightu na vašem iPhonu můžete zadávat nejen názvy hledaných aplikací, ale také webové stránky nebo jednotlivé sekce Nastavení. Spotlight na iPhonu vám pomůže také vyhledat obsah nativních Zpráv či Mailu a spoustu dalšího.

Dnes nejčtenější

.