Zavřít reklamu

Apple včera zahájil oficiální prodej tolik očekávaného iPhonu X, a jak se dalo čekat, uživatelé ihned začali testovat spolehlivost Face ID. Apple tvrdí, že Face ID je mnohem bezpečnější než Touch ID. Pravděpodobnost, že náhodná osoba odblokuje váš iPhone X právě skrze tuto autentizační metodu je přibližně 1:1 000 000, zatímco u Touch ID byla pravděpodobnost 1:50 000. Poznamenal však, že systém může selhat u jednovaječných dvojčat, což se skutečně potvrdilo v nedávných testech. Nyní však uživatelé přicházejí na to, že iPhone X skrze Face ID si mohou navzájem odemknout i různě staří bratři.

V první ze dvou známých případů si jeden z bratrů si nastavil Face ID na svém iPhonu X. Podle očekávání zařízení odemkl bez jakýchkoliv problémů. Potom podal přístroj svému bratrovi, který si nejprve sundal brýle a zkusil iPhone X odemknout, což se nepodařilo. Jakmile si ale nasadil brýle, Face ID si usoudilo, že se jedná o skutečné majitele (prvního bratra) a telefon odemklo.

IPhoneX Face ID fail? from iphone

V druhém případě je Face ID ještě méně spolehlivé, protože si telefon odemkli navzájem bratři, kteří jsou věkově významně od sebe a hlavně se jedná o nevlastní bratry. Nicméně v tomto případě je na vině nejenom jejich podoba, ale také fakt, na který Apple po konferenci upozorňoval, a to že u dětí do 13 let mohou při používání Face ID nastat problémy, protože ještě nemají vyvinuté všechny rysy obličeje.

Apple o Face ID mluvil otevřeně a řekl, že v takových situacích může být opravdu méně spolehlivý. Společnost proto pro tyto případy doporučuje, aby uživatelé používali spíše přístupový kód pro identifikaci a odemknutí telefonu.

 

face id fb

Dnes nejčtenější

.