Zavřít reklamu

Jak na iPhonu vypnout Face ID? Face ID je důležitou součástí zabezpečení iPhonů. I přesto se ale najdou uživatelé, kteří si kladou otázku, jak deaktivovat Face ID na iPhonu. Pokud se mezi ně řadíte i vy, a jste si vědomi rizik, která jsou s deaktivací Face ID na iPhonu spojená, máme pro vás návod.

Face ID iPhonu je velmi důležitá funkce, která uživatelům umožňuje rychle odemknout iPhone bez nutnosti zadávat přístupový kód nebo Touch ID. Stačí jen pohled do horní části displeje vašeho iPhonu.

Jak na iPhonu vypnout Face ID

Možná vás ale unavuje, že Face ID selhává při pokusu o skenování vašeho obličeje s nasazenou maskou, nebo se možná obáváte problémů se soukromím v souvislosti se softwarem pro rozpoznávání obličeje. Ať už jsou vaše důvody jakékoli, poradíme vám, jak na iPhonu vypnout Face ID.

  • Na iPhonu spusťte Nastavení.
  • Klepněte na Face ID a kód.
  • Zadejte kód.
  • V sekci Face ID používat pro… povypínejte veškeré položky.

V této sekci můžete v případě potřeby Face ID na vašem iPhonu kdykoliv opět aktivovat. Ať už jsou vaše důvody jakékoli, vypnutí Face ID na iPhonu je poměrně snadné. Pečlivě ale zvažte, zda vám skutečně deaktivace Face ID stojí za možná rizika.

Dnes nejčtenější

.