Zavřít reklamu

Detekce pozornosti

Face ID na iPhonu dokáže kromě jiného také spolehlivě detekovat vaši pozornost – tedy to, zda se na displej iPhonu skutečně díváte. Pokud tedy delší dobu nedojde k interakci mezi vámi a vaším iPhonem, ale přístroj zároveň detekuje vaši pozornost, nemusíte se obávat ztmavení displeje nebo zamknutí telefonu. Pro aktivaci detekce pozornosti spusťte na vašem iPhonu Nastavení -> Zpřístupnění -> Face ID pozornost, kde následně aktivujete možnost Detekce pozornosti.

Haptická odezva Face ID

Na vašem iPhonu si můžete nastavit také to, jak bude telefon reagovat na odemčení prostřednictvím Face ID, respektive to, jakým způsobem vám dá vědět, že došlo k odemčení. Pokud chcete na iPhonu aktivovat haptickou odezvu na odemčení Face ID, spusťte Nastavení -> Zpřístupnění -> Face ID a pozornost. Zde nakonec stačí aktivovat funkci Haptika při úspěšném ověření.

Alternativní vzhled pro Face ID

Nosíte občas brýle, a když si je nasadíte, má váš iPhone problém s odemykáním přes Face ID? Právě pro takové situace je zde funkce, umožňující odemknout iPhone i s brýlemi, pokrývkou hlavy nebo jiným alternativním vzhledem. Pro nastavení alternativního vzhledu pro Face ID spusťte na vašem iPhonu Nastavení -> Face ID a kód. Ověřte svou totožnost a klepněte na Nastavit alternativní vzhled.

Odemknutí přes Apple Watch

Může se stát, že vám v některých případech odemčení přes Face ID zkrátka nebude fungovat tak, jak by mělo. Pokud kromě iPhonu vlastníte také Apple Watch, můžete si nastavit odemknutí za pomoci vašich chytrých jablečných hodinek – stačí, abyste je měli nasazené na zápěstí, a samozřejmě se musíte nacházet v blízkosti iPhonu. Pro aktivaci odemykání iPhonu přes Apple Watch spusťte Nastavení -> Face ID a kód, zamiřte do sekce Odemknout pomocí Apple Watch a aktivujte příslušnou funkci.

Přístup aplikací k Face ID

Face ID funguje prakticky napříč celým systémem – to znamená, že jej můžete využít nejen pro odemykání vašeho iPhonu, ale také k ověřováním a jiným akcím u nejrůznějších aplikací. Pokud chcete zkontrolovat, které aplikace mají přístup k Face ID, a případně jim tento přístup odepřít, zamiřte do Nastavení -> Face ID a kód. Ověřte svou totožnost, klepněte na Další aplikace, a zkontrolujte vše potřebné.

Dnes nejčtenější

.