Zavřít reklamu

Jak zrychlit Face ID vyhledávají především uživatelé starších iPhonů s touto biometrickou ochranou. A není se čemu divit, jelikož rychlost ověření a odemknutí pomocí Face ID se s každým novým iPhonem zlepšuje. Pokud tak uživatel iPhonu X vezme do ruky například nejnovější iPhone 13 (Pro), tak vyšší rychlost pozná. Na to se samozřejmě jednoduše zvyká a dobrou zprávou je, že Face ID na starších jablečných telefonech můžete velmi jednoduše nechat zrychlit.

Jak zrychlit Face ID

Face ID ušlo za svou existenci opravdu velký kus cesty, byť pro neznalého se může zdát, že Apple prakticky žádný vývoj neprovedl. Pravdou je, že z velké části může za zrychlení Face ID především hlavní čip, který je vylepšován s každou novou generací iPhonů. Díky vyššímu výkonu tak dokáže čip uživatele rychleji rozpoznat a zařízení odemknout. Pokud byste chtěli zrychlit Face ID, tak stačí, abyste provedli deaktivaci jediné funkce, a to následovně:

  • Na vašem iPhonu přejděte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže a rozklikněte Face ID a kód.
  • Poté se pomocí vašeho kódového zámku autorizujte.
  • Zde pak sjeďte o kus níže, a to k sekci Pozornost.
  • Následně pomocí přepínače deaktivujte Vyžadovat pro Face ID.
  • V dialogovém okně pak deaktivaci klepnutím na OK potvrďte.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu jednoduše zrychlit Face ID. Jak ale nejspíše tušíte, není to tak úplně zadarmo. Ve výchozím nastavení totiž Face ID sleduje vaši pozornost – to znamená, že před odemčením ověří, zdali se na iPhone díváte, a zdali jste při smyslech a například nespíte. Jedná se tedy o bezpečnostní funkci, která má zamezit nevědomému odemčení zařízení. V případě, že provedete výše uvedený postup, tak sice Face ID zrychlíte, ale přijdete o tuto bezpečnostní funkci. Následně tak bude možné iPhone odemknout i v případě, že se na něj nebudete přímo dívat.

Dnes nejčtenější

.