Zavřít reklamu

Nedávno představený iPhone SE 2. generace je živoucím důkazem toho, že Touch ID neřeklo zatím na iPhonech poslední sbohem. Ba právě naopak. Podle čerstvé zprávy z Číny se totiž zdá, že bychom se ho mohli letos dočkat i na vlajkových modelech chystaných za podzim. 

Podle zdrojů Economic Daily News spolupracoval Apple v uplynulých měsících s celou řadou svých dodavatelů právě na zrealizování čtečky otisků prstů pro iPhony 12. Ta by se měla přesunout pod displej a fungovat by měla na principu ultrazvuku, což je řešení, které u svých vlajkových lodí využívá třeba i Samsung. Výrobcem čtečky má být Qualcomm, který krom ní Applu dodá i 5G modemy pro jeho iPhony. V tuto chvíli však zatím není bohužel zcela jasné, zda se podaří čtečka dostat na celou řadu “dvanáctek”, či jí dostanou jen top modely z řady Pro. Ve zprávě totiž stojí, že se jí dočká minimálně jeden z chystaných modelů, což vyvolává značné otázky. 

Konečně?

Čínský Economic Daily News není v žádném případě prvním zdrojem, které tvrdí, že se letos čtečky otisků prstů v displeji dočkáme. Podobných spekulací se nebál ani přední Apple analytik Ming-Chi Kuo, který se nechal v loňském roce slyšet, že Apple skutečně iPhone s Touch ID chystá. To by však nemělo nahradit nyní používané Face ID, nýbrž jej jen doplnit. Zda mají stejné informace i v Economic Daily News je nicméně v tuto chvíli nejasné. 

Na druhou stranu, ve světě je i celá řada odpůrců teorií o blížícím se návratu Touch ID na iPhony. Jedním z nich je například Mark Gurman z Bloombergu, podle kterého letos iPhony tuto vychytávku zřejmě nepřinesou, respektive že on nic takového neočekává. V příštím roce by nicméně mohlo být v tomto směru vše jinak, což i on sám připustil. Ať už je pravda jakákoliv, dá se očekávat, že díky únikům informací se jí v následujících několika měsících dozvíme a v září nás proto představení iPhonů tolik nepřekvapí. 

Dnes nejčtenější

.