Zavřít reklamu

Systémy iOS 17 a iPadOS 17 disponují novou funkcí Screen Distance, která vás může upozornit na situaci, kdy držíte iPhone nebo iPad příliš blízko očí po delší dobu. Apple tvrdí, že tato volitelná funkce může pomoci omezit riziko krátkozrakosti u dětí tím, že podporuje zdravější návyky při sledování obrazovky a snaží se pomoci celkově snížit namáhání očí.

Funkci lze zapnout v aplikaci Nastavení, oddílu Čas u obrazovky a je dostupná na všech modelech iPhonu a iPadu Pro s Face ID. Funkce využívá tutéž TrueDepth kameru, která se stará o identifikaci pomocí Face ID, k měření vzdálenosti mezi obrazovkou a očima. Upozornění přes celý displej uživatele vyzve, aby zařízení oddálil, když jej drží delší dobu blíž než 30 cm od očí.

Je-li funkce zapnutá, obdrží sledující za zmíněných podmínek upozornění „iPhone je příliš blízko“. Po oddálení telefonu do bezpečné polohy se na obrazovce objeví „Screen Distance“ se symbolem potvrzujícím, že vzdálenost je nyní v pořádku a po klepnutí na tlačítko „Pokračovat“ lze zařízení nadále nerušeně používat.

Systémy iOS 17 a iPadOS 17 budou vydány na podzim tohoto roku a v současné době jsou k dispozici v beta verzi pro uživatele s vývojářským účtem Apple. Mezi Screen Distance kompatibilní zařízení patří iPhone XS a novější a 11″ a 12,9″ modely iPadu Pro vydané v roce 2018 a později. Funkci lze samozřejmě kdykoli dle potřeby zapnout nebo vypnout.



Dnes nejčtenější

.