Zavřít reklamu

iPhony se toho v posledních letech naučily poměrně dost nového. Po letech půstu si například na své konečně přijdou i fanoušci natáčení videí, pro které si Apple v předešlých letech připravil jednak akční mód s lepší stabilizací, ale hlavně kinematografický mód, ve kterém je možné velmi efektně přeostřovat mezi dvěma předměty tak, aby byl vždy jeden rozmazaný a druhý ostrý po vzoru filmů. Háček byl sice doposud v tom, že Apple tuto vychytávku umožňoval upravovat jen v rámci vlastních aplikací v čele s Final Cutem Pro, iMovie či nativním editorem ve Fotkách, to se ale nyní konečně změní. 

Za nemožnost upravovat záznamy s efektem kinematografického režimu byl Apple v předešlých letech kritizován zřejmě až tak výrazně, že se nyní rozhodl pro změnu. V iOS 17 proto zpřístupní Cimenatic API, které budou moci využít vývojáři třetích stran ve svých aplikacích pro editaci videa, potažmo jeho přehrávání. Díky tomu by se tak měly stát záznamy natočené přes tento režim uživatelsky ještě více oblíbené, jelikož se stanou podstatně kompatibilnějšími než tomu je nyní. Je tedy možné, že nás po vydání iOS 17 čeká záplava nových kinematografických videí s nejrůznějšími úpravami skrze editory třetích stran. A co vy, používáte tento režim často? 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.