Zavřít reklamu

Jak na iPhone zobrazit procenta baterie je otázka, kterou si kladou nejen novopečení majitelé iPhonů. Ve výchozím nastavení se v ikonce baterie v pravém horním rohu displeje iPhonu totiž zobrazuje jen barevný indikátor stavu baterie bez údaje o procentech. Operační systém iOS ale naštěstí umožňuje zobrazit na iPhonu procento baterie. V dnešním návodu si ukážeme, jak na iPhonu zobrazit procenta baterie.

Starší verze operačního systému iOS umožňovaly již ve výchozím nastavení zobrazit procento nabití baterie přímo v její ikonce v pravém horním rohu iPhonu. Toto číslo se ale již nějakou dobu neukazuje. Nikoho to ale rozhodně nemusí trápit – na iPhonu je totiž možné snadno a rychle aktivovat zobrazení údaje o nabití baterie v procentech. Postup je opravdu jednoduchý.

Jak na iPhone zobrazit procenta baterie

Pokud chcete na iPhonu zobrazit procenta baterie, postačí vám několik málo jednoduchých a rychlých kroků v Nastavení. Pro zobrazení procenta baterie na iPhonu postupujte podle následujícího návodu:

  • Na iPhonu spusťte Nastavení.
  • V Nastavení zamiřte o něco níže a klepněte na Baterie.
  • V horní části sekce pro nastavení baterie aktivujte položku Stav baterie.

Nyní už víte, jak na iPhone zobrazit procenta baterie. Pokud patříte mezi majitele iPhonu X a novějších modelů s Face ID, měl by se vám číselný údaj o procentu baterie iPhonu zobrazovat automaticky, a to přímo uvnitř ikonky baterie. Pokud chcete, aby se vám procento baterie iPhonu zobrazilo nalevo od ikonky baterie, stačí na zmíněných modelech iPhonů aktivovat Ovládací centrum.

Dnes nejčtenější

.