Zavřít reklamu

Máme tu další začátek nového týdne a s ním už téměř tradičně i nové video od Petra Máry. Tentokrát se Petr věnoval tématu, které zajímá asi drtivou většinu z vás – jak prodloužit životnost baterie iPhonu, iPadu, MacBooku a vlastně celkově všech dnešních chytrých zařízení. Petr všechny poznatky, rady a tipy shrnul dohromady do 10 bodů a i když jste o všem mohli číst i v našich článcích, tak nyní se je můžete vyslechnout od odborníka na Apple produkty.

Nejdůležitější je dávat si pozor, při jaké teplotě své zařízení používáte a hlavně pak nabíjíte. Příliš nízké nebo naopak vysoké teploty baterii škodí snad ze všeho nejvíce. S teplotou úzce souvisí i to, jaké obaly pro ně používáte – s příliš bytelným obalem se zařízení snáz zahřeje. Důležité je používat i originální nebo minimálně Applem certifikované (MFi) kabely a nabíječky. Zapomínat byste neměli ani na aktualizace, ať už ty systémové nebo aplikací.

Pokud náhodou plánujete několik týdnů až měsíců zařízení nepoužívat, je dobré baterii nabít přibližně na 50%. Nikdy nenechávejte iPhone, iPad nebo MacBook dlouhou dobu s plně nabitou nebo úplně vybitou baterií. Pár dní vybitá baterie nevadí, ale pokud takto necháte zařízení třeba rok nebo dva, může se stát, že jej už potom nezapnete nebo výdrž baterie bude výrazně nižší.

Petr také radí, že bychom neměli svá zařízení nechávat vybíjet pod 20 %. Samozřejmě se nic nestane, pokud se nám někdy iPhone nebo MacBook zcela vybije, ale nemělo by to být pravidlem a pokud můžeme, jsme doma a máme po ruce nabíječku, pak bychom je měli připojovat třeba už v momentě, kdy nám baterie hlásí pod 50 %.

V sedmém tipu Petr uvádí na pravou míru, jak je to s nabíjením iPhonu přes noc a s používáním MacBooku, který je neustále připojený na nabíječku. V osmém tipu pak to, jestli můžete nabíjet iPhone 12W nabíječkou od iPadu. A na závěr uvádí tipy, jak rychle nabíjet iPhone co nejrychleji a jak fungují cykly baterie u MacBooků.

Petr Mara beterie

Dnes nejčtenější

.