Zavřít reklamu

Jedním z velmi důležitých kritérií, podle kterých se někteří uživatelé smartphonů rozhodují zda si telefon koupí či nikoliv, je jeho výdrž baterie. Ta sice není u jablečných telefonů zrovna fenomenální, minimálně “pluskové” modely se však rozhodně za nic stydět nemusí. Velký otazník ale panoval nad výdrží baterie iPhonu X. Ten je totiž v mnoha ohledech velmi atypický a i když jeho výdrž Apple označil jako velmi dobrou, nikdo to objektivně potvrdit nemohl. To se však díky prvním testům redaktorů portálů TechCrunch a BuzzFeed změnilo.

Po několikadenním intenzivním testování se oba redaktoři shodli na tom, že je výdrž baterie iPhonu X velmi dobrá, dokonalá však zatím pořád není. Podle testu BuzzFeedu vydrží baterie bez problému jeden den intenzivní zátěže. Po celodenním používání telefonu, tudíž od rána do večera, totiž zbývalo prakticky všechny dny testu o půlnoci ještě 20 % baterie. Pokud byste však telefon používali úsporněji, s výdrží baterie se na dva dny bez problému dostanete.

Poměrně velkým žroutem baterie jsou již klasicky GPS služby, ani u nich se však nemusíte například při používání navigace do auta obávat toho, že by vaši baterku extrémně zruinovaly. Jejich využívání je však pro úsporu poměrně důležité a pro dosažení co nejdelší životnosti baterie nežádoucí.

Výdrž je zhruba srovnatelná s iPhonem 8 Plus

K podobnému závěru došel i redaktor z TechCrunch. I on označil výdrž baterie za velmi slušnou s tím, že pro ní není celodenní výdrž žádnou překážkou. Baterie v iPhonu 7 je podle něj v porovnání s iPhonem X o poznání horší. Baterie v iPhonu 8 Plus je s novou “desítkou” sice srovnatelná, někteří uživatelé ji však kvůli velikosti “pluskového” modelu a obtížnější manipulaci s ním tak jako tu v iPhonu X nevyužijí.

Baterie se tedy jablečným inženýrům skutečně povedla. Obavy z toho, že bude její výdrž kvůli velkému přednímu panelu výrazně nižší se tak naštěstí nevyplnily. Na druhou stranu se však žádná obří revoluce ve výdrži nekoná a svůj iPhone X budete nabíjet stejně, jako jste to dělali doteď se staršími modely. Na revoluci v podobě vícedenní výdrže při aktivním používání si tak budeme muset ještě nějaký pátek počkat.

iPhone X baterie
iPhone X silver back FB

Dnes nejčtenější

.