Zavřít reklamu

WhatsApp lze bez jakékoliv nadsázky označit za jeden z nejoblíbenějších komunikátorů na světě. Meta, pod kterou spadá, si tento fakt samozřejmě velmi dobře uvědomuje a proto se snaží jej neustále vylepšovat a to na všech dostupných frontách. Nebavíme se tedy jen o přidávání nejrůznějších vylepšení pro lepší uživatelský zážitek, ale třeba i o novinkách na poli zabezpečení. A právě tři nové prvky pro zvýšení bezpečnosti WhatsAppu dorazí v nejbližší chystané aktualizaci na iOS a Android. O co přesně se jedná?

Ochrana účtu

Když si svůj účet WhatsApp potřebujete přepnout na nové zařízení, snaží se WhatsApp řádně prověřit, že jste to skutečně vy. Proto teď může společnost přistoupit k dodatečné bezpečnostní kontrole. Bude spočívat v tom, že vás na původním zařízení vyzve, abyste potvrdili, že takový krok chcete opravdu provést. Tato funkce vás může upozornit na neoprávněné pokusy o přesun vašeho účtu na jiné zařízení.

Ověření zařízení

Malware v současnosti představuje jednu z největších hrozeb narušení soukromí a bezpečnosti uživatelů mobilních zařízení. Může totiž bez vašeho svolení využít váš telefon a pak pomocí vašeho účtu WhatsApp odesílat nevyžádané zprávy. WhatsApp tomu chce samozřejmě předcházet, a proto přidal kontroly, které váš účet spolehlivěji ověří a v případě napadení zařízení vás lépe ochrání. Vy přitom nemusíte dělat nic navíc. Díky tomu budete moct WhatsApp používat bez přerušení.

Automatické bezpečnostní kódy

Uživatelé, kteří si zakládají na zabezpečení, mohli vždy využívat funkci ověření založenou na bezpečnostních kódech. Tato funkce pomáhá zajistit, aby vaše zprávy skutečně dostával člověk, se kterým si chcete chatovat. Můžete to zkontrolovat ručně. Stačí přejít do oddílu s informacemi o kontaktu a podívat se na kartu šifrování. Cílem WhatsAppu je nyní celý proces zjednodušit a zajistit, aby byl pro každého lépe dostupný. Proto zavádí bezpečnostní funkci založenou na procesu „Key Transparency“, která vám umožní automaticky ověřit, jestli je vaše připojení zabezpečené. Funguje tak, že kliknutím na kartu šifrování si budete moct okamžitě ověřit, jestli je vaše soukromá konverzace zabezpečená

Dnes nejčtenější

.