Zavřít reklamu

V posledních letech se Apple věnoval vylepšování nativní aplikace Počasí, a tak není divu, že tato aplikace postupně měnila svou vizáž. První větší aktualizace jsme se dočkali již v iOS 13 a za tu dobu přišlo mnoho nových funkcí a vychytávek. Apple za to vděčí především Dark Sky, tedy svého času velmi populární aplikaci na počasí, kterou později odkoupil. Jedna z největších aktualizací aplikace Počasí však rozhodně přišla v rámci iOS 16 a na své si už konečně přijdou nejen obyčejní uživatelé, ale i fajnšmekři, kterí si potrpí na zobrazení podrobných grafů a dat.

Jak na iPhone zobrazit aktivní výstrahy počasí

Čas od času může Český hydrometeorologický ústav vydat nějakou výstrahu na počasí. Může tak obyvatele jednoduše informovat o nějaké formě extrémního počasí, ať už se jedná o silné deště, bouřky, kroupy, náledí, silné sněžení, možnost výskytu požárů a vysokých teplot, silných větrů apod. Dobrou zprávou je, že Počasí je konečně schopné tyto výstrahy přijímat a zobrazovat, takže můžete být v obraze. Pro zobrazení aktivních výstrah postupuje následovně:

  • Prvně se na iPhonu přesuňte do nativní aplikace Počasí.
  • Jakmile tak učiníte, najděte si konkrétní místo, kde chcete výstrahy zobrazit.
  • Pokud je výstraha na počasí aktivní, tak se v horní části zobrazí dlaždice Extrémní počasí.
  • V této dlaždici se vždy zobrazuje poslední, tedy nejaktuálnější výstraha na počasí.
  • Pro zobrazení všech aktuálně platných výstrah na dlaždici Extrémní počasí klepněte.
  • Tímto se otevře webové rozhraní, kde už je možné si výstrahy prohlédnout, včetně detailů.

Výše uvedeným způsobem je tedy možné na vašem iPhonu zobrazit aktivní výstrahy počasí, a to přímo v nativní aplikaci Počasí z iOS 16. Nově si však uživatelé mohou také nechat zasílat upozornění, pokud dojde k vyhlášení nějaké výstrahy, aby byli v obraze. Nejedná se o nic složitého – vpravo dole klepněte na ikonu menu, a poté vpravo nahoře klepněte na ikonu tří teček. Tady v menu, které se zobrazí, vyberte Oznámení, kde už je možné si upozornění na extrémní počasí aktivovat na současnou polohu, anebo na určitých místech.

Dnes nejčtenější

.