Zavřít reklamu

Součástí nejnovějších operačních systémů iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9, které jsou stále k dispozici pouze v rámci beta verzí, je nespočet různých novinek a skvělých vylepšení. Velkého přepracování se dočkala například aplikace Počasí, ve které se nově zobrazují podrobné informace, a to v přehledné a jednoduché formě. Nedílnou součástí aplikací pro počasí jsou samozřejmě také výstrahy, které nás mohou informovat o určitých formách extrémního počasí – může se jednat o silné bouřky, možnosti požárů, krupobití, vydatné deště a další.

iOS 16: Jak zobrazit seznam všech platných výstrah počasí

Už jsme si ukázali, jakým způsobem si v Počasí můžete nechat aktivovat upozornění na extrémní počasí. Je ale nutné zmínit, že v jednu chvíli může být na konkrétním místě aktivních hned několik výstrah, o kterých nemusíte vědět. Naštěstí i na tohle Apple myslel, a tak dal uživatelům možnost pro zobrazení všech aktuálních výstrah počasí. Pokud byste je chtěli zobrazit, stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Počasí.
  • Jakmile tak učiníte, tak přejděte na konkrétní místo, na kterém chcete výstrahy zobrazit.
  • Následně v horní části klepněte na aktuální nejnovější výstrahu s nadpisem Extrémní počasí.
  • Poté se vám zobrazí webová stránka se všemi aktuálně platnými výstrahami počasí.
  • Jakmile budete mít vše prohlédnuto, stačí klepnout na Hotovo vlevo nahoře.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 16 v rámci aplikace Počasí zobrazit seznam všech platných výstrah počasí. Každou výstrahu si samozřejmě můžete rozkliknout, čímž se zobrazí veškeré potřebné podrobnosti. Konkrétně se vám zobrazí informace o závažnosti, datum a čas rozmezí platnosti, popis, doporučené akce, naléhavost, zasažená oblast a vyhlašovatel. O vydávání výstrah o počasí se v Česku stará ČHMÚ, upozornění pak do Počasí zprostředkovává meteoalarm.org.

Dnes nejčtenější

.