Zavřít reklamu

V nedávno představeném operačním systému iOS 16 jsme se mimo jiné dočkali také přepracované aplikace Počasí. Ta se výrazného přepracování, především co se týče designu, dočkala již v iOS 14 s tím, že postupně se ji Apple stále snaží vylepšovat. Součástí této aplikace v iOS 16 jsou především nové grafy a informace, které si můžete zobrazit i v těch nejmenších vesnicích, a to na 10 dní dopředu. Jedná se například o grafy teploty, větru, pocitové teploty, UV indexu, srážek apod. Kromě toho nechybí ani zobrazení informací a upozornění o extrémním počasí.

iOS 16: Jak aktivovat upozornění na extrémní počasí

Český hydrometeorologický ústav čas od času vydává upozornění na extrémní počasí – nejčastěji se jedná o vydatné srážky či bouřky. Tato upozornění si v nativní aplikaci Počasí můžeme zobrazit již delší dobu, v iOS 15 pak Apple dokonce přidal možnost pro nastavení notifikací, které uživatele upozorní na extrémní počasí. Bohužel však tato funkce nebyla pro Česko k dispozici, a to i přesto, že jste si ji mohli aktivovat. To se však nyní mění v iOS 16, kde už se můžete nechat na extrémní počasí jednoduše upozornit opravdu prakticky kdekoliv. Notifikace na extrémní počasí tak můžete aktivovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Počasí.
  • Jakmile tak učiníte, tak vpravo dole klepněte na ikonu menu.
  • Tímto se ocitnete v přehledu míst, kde vpravo nahoře klepněte na ikonu tří teček.
  • V menu, které se zobrazí, pak vyberte možnost Oznámení.
  • Zde už je možné si upozornění na extrémní počasí aktivovat.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné aktivovat upozornění na extrémní počasí. Buď si tohle upozornění můžete aktivovat pro současnou polohu, anebo stačí dole otevřít jednotlivá uložená místa a zde si upozornění aktivovat individuálně. U současné polohy si můžete všimnout ještě upozornění s hodinovou předpovědí srážek, tento typ oznámení však není v Česku podporován, takže je případná aktivace zbytečná. V případě, že se v uložených místech místo, které požadujete, nenachází, tak se vraťte zpět a jednoduše jej přidejte do seznamu. Pokud po aktivaci upozornění bude na konkrétním místě hrozit extrémní počasí, přijde vám o tom oznámení – viz níže.

extrémní počasí oznámení ios 16

Dnes nejčtenější

.