Zavřít reklamu

Sdílená knihovna fotek na iCloudu je funkce, která byla sice představena společně s iOS 16, dočkali jsme se ji ale až v rámci první větší aktualizace tohoto systému, tedy v iOS 16.1. Apple bohužel nestihl tuto novinku kompletně dokončit a otestovat tak, aby ji mohl ihned v první verzi nasadit. Pokud Sdílenou knihovnu fotek na iCloudu aktivujete, tak dojde k vytvoření speciální sdílené knihovny, do které můžete přispívat obsahem nejen vy, ale i ostatní účastníci, které si zvolíte. Tito účastníci každopádně mohou obsah také upravovat a mazat, a tak je nutné být obezřetný a vybírat pečlivě.

Jak na iPhone nastavit návrhy ze sdílené knihovny

Fotky a videa můžete do sdílené knihovny přidat několika způsoby. Buď můžete využít uložení nového obsahu do sdílené knihovny přímo při focení v aplikaci Fotoaparát, anebo lze samozřejmě provést přesun také staršího obsahu v nativní aplikaci Fotky, a to buď jednotlivě, anebo hromadně. Problém je ale v tom, když byste například chtěli do sdílené knihovny přesunou větší počet starších fotografií a videí, například s konkrétní osobu, se kterou sdílenou knihovnu využíváte. I na tohle každopádně Apple myslel a přidal tzv. návrhy ze sdílené knihovny, které vám na základě nastavení osob automaticky doporučí obsah k přidání do sdílené knihovny. Nastavení návrhů provedete následovně:

  • Prvně se na vašem iPhonu přejděte do aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, sjeďte níže, kde najděte a rozklikněte sekci Fotky.
  • Zde pak níže v kategorii Knihovna otevřete kolonku Sdílená knihovna.
  • Následně se přesuňte do sekce s názvem Návrhy pro sdílenou knihovnu.
  • Zde pak přepínačem aktivujte funkci Návrhy pro sdílenou knihovnu.
  • Dále klepněte níže na kolonku + Přidat lidi.
  • Tímto se otevře rozhraní, kde vyberte konkrétní osoby, pro které chcete dostávat návrhy obsahu ze společných okamžiků.
  • Nakonec stačí vpravo nahoře klepnout na tlačítko Přidat.

Výše uvedeným způsobem tedy můžete na vašem iPhonu v rámci Sdílené knihovny fotek na iCloudu nastavit návrhy. V praxi to znamená, že pokud si do seznamu osob přidáte například vašeho přítele či přítelkyni, tak vám Fotky automaticky doporučí přidání obsahu s touto osobou do sdílené knihovny. O doporučeních vás může informovat aplikace Fotky skrze oznámení, anebo stačí přejít do Fotky → Pro vás, kde najděte sekci Hodí se do sdílené knihovny. Zde už případně stačí obsah vybrat.

sdílená knihovna návrhy ios 16

Dnes nejčtenější

.