Zavřít reklamu

Od iOS 16.1 je nedílnou součástí tohoto operačního systému funkce Sdílená knihovna fotek na iCloudu. Původně měla přijít již v první verzi iOS 16, nakonec ale bohužel muselo dojít k odložení, jelikož se Applu nepodařilo tuto novinku patřičně otestovat a připravit. V případě, že Sdílenou knihovnu fotek na iCloudu aktivujete a nastavíte, tak se vytvoří speciální sdílená knihovna, do které můžete společně s ostatními účastníky přidávat obsah v podobě fotek a videí. Tento obsah každopádně mohou ostatní účastníci také upravovat a kromě toho právě také mazat. Z toho důvodu je nutné si dobře zvolit, jaké účastníky si do sdílené knihovny přidáte.

Jak na iPhone obnovit smazané fotky ze sdílené knihovny

Dobrou zprávou každopádně je, že pokud dojde ke smazání obsahu ze sdílené knihovny, tak stále existuje možnost jejího obnovení. Ve skutečnosti se totiž smazané fotky i videa zobrazí v sekci Nedávno smazané, stejně jako v případě osobní knihovny. Pokud tedy dojde ke smazání, neznamená to, že byste o fotku či video ihned přišli, ale musíte si zkrátka všimnout, že obsah chybí, a poté jej jednoduše obnovit. Stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do nativní aplikace Fotky.
  • Jakmile tak učiníte, přesuňte se ve spodním menu do sekce Alba.
  • Zde pak následně sjeďte úplně dolů, a to ke kategorii Další alba.
  • Následně tady otevřete poslední album s názvem Nedávno smazané.
  • V této sekci následně najděte obsah ze sdílené knihovny, který chcete obnovit.
    • Obsah ze sdílené knihovny má vpravo nahoře ikonu dvou panáčků.
  • Pak už jen stačí, abyste obsah klasickým způsobem obnovili.

Výše uvedeným postupem lze tedy na iPhonu v rámci sdílené knihovny obnovit smazaný obsah. Pokud chcete obnovit jen konkrétní fotku či video, stačí na ni klepnout, a poté stisknout vpravo dole Obnovit. Pro hromadné obnovení pak vpravo nahoře stiskněte Vybrat, následně konkrétní položky označte, a pak stiskněte Obnovit vpravo dole. Pokud byste si chtěli nechat zobrazit obsah jen ze sdílené knihovny, aby se vám nepletla ta osobní, stačí vpravo nahoře stisknout ikonu tří teček a vybrat Sdílená knihovna. Na obnovení obsahu máte až 40 dní.

Související články

Dnes nejčtenější

.