Zavřít reklamu

Pokud jste společně s námi sledovali letošní konferenci WWDC, na které jsme se dočkali představení nových operačních systémů v podobě iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9, tak jste jistě postřehli také uvedení nové funkce iCloud Shared Library, potažmo Sdílená knihovna fotek na iCloudu. Konkrétně si díky této funkce mohou uživatelé vytvořit sdílenou knihovnu s fotografiemi na iCloudu, díky které mezi sebou mohou jednoduše a ihned sdílet veškeré fotografie například z dovolené. Není tedy nutné zachycené snímky a nahraná videa sdílet ve sdíleném albu, ale rovnou dojde k uložení do sdílené knihovny.

iOS 16: Jak nastavit Sdílenou knihovnu fotek fotek na iCloudu

V případě, že iOS 16 testujete, tak jistě víte, že Sdílená knihovna fotek na iCloudu prozatím v systému nebyla k dispozici, takže jsme si ji vyzkoušet nemohli. To se ale mění v rámci třetí beta verze iOS 16, kde už tuto zmíněnou funkci najdeme. Pravdou ale je, že většině uživatelům se možnost nastavení této funkce nikde nezobrazí, takže se o ní nemají jak dozvědět. Pokud tedy máte třetí betu iOS 16 nainstalovanou a chtěli byste si Sdílenou knihovnu fotek na iCloudu nastavit, tak postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže, kde najděte a rozklikněte sekci Fotky.
  • Zde se pak opět přesuňte směrem dolů, a to ke kategorii Knihovna.
  • V rámci této kategorie pak klepněte na řádek Sdílená knihovna.
  • Tímto se zobrazí rozhraní pro nastavení sdílené knihovny, kde klepněte na Spustit nastavení.
  • Na další obrazovce si vyberte až 5 účastníků, které budou součástí sdílené knihovny.
  • Jakmile tak učiníte, tak si vyberte, zdali chcete do sdílené knihovny přenést některý existující obsah.
  • Poté už jen stačí odeslat pozvánku skrze Zprávy, anebo sdílet odkaz s pozváním.
  • Nakonec se vás systém zeptá, zdali se má obsah z Fotoaparátu sdílet do sdílené knihovny automaticky, anebo jen ručně.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 16 nastavit a aktivovat sdílenou knihovnu fotografií na iCloudu, kterou ihned poté můžete začít využívat. Pokud byste se chtěli do sdílené knihovny přesunout, stačí ve Fotkách v Knihovně klepnout vpravo nahoře na ikonu tří teček a vybrat Sdílená knihovna. Co se týče ukládání nového obsahu, tak si můžete ve Fotoaparátu zvolit, kam se bude ukládat. Stačí vlevo nahoře podle potřeby (de)aktivovat ikonu panáčka – pokud je škrtnutý, tak se využívá vaše osobní knihovna, a pokud žlutý, tak sdílená knihovna.

sdílená knihovna fotek na icloudu ios 16

Dnes nejčtenější

.