Zavřít reklamu

Nedávná antisemitská a antičernošská rétorika Kanyeho Westa má další dohru. Poté, co jej za ní odsoudilo spoustu celebrit či od něj dal ruce Adidas nebo Balenciaga, totiž nyní podnikl v tichosti relativně tvrdý krok i Apple v rámci jeho Apple Music. Právě tato služba se tak stala první streamovací platformou, která si na Westa kvůli jeho nedávným slovům došlápla. 

Z Apple Music zmizel v tichosti konkrétně playlist Kanye West Essentials, tedy vygenerovaný seznam skladem zahrnující komplexní Westovu tvorbu v průběhu jeho celé dosavadní kariéry. Při vyhledávání tohoto playlistu, který byl mimochodem mezi uživateli velmi oblíbený, se tak v současnosti objeví jen načítací kolečko a prázdná obrazovka. Poměrně zajímavé je nicméně to, že jinak veškeré Westovy skladby Apple na platformy ponechal, takže si lze i skladby ze smazaného playlistu bez problému poslechnout, jen tedy ne tak komfortně jako tomu bylo doteď. 

Ačkoliv je otázkou, zda nyní Apple odstartoval lavinu ve formě trestů Westa na streamovacích službách, už nyní lze říci, že minimálně Spotify k ničemu takovému přistupovat nechce. Jeho šéf totiž v nedávném rozhovoru řekl, že Westova hudba žádné zásady neporušuje a bylo by proto z jeho úhlu pohledu špatně jí jakkoliv penalizovat. 

Dnes nejčtenější

.