Zavřít reklamu

Je tomu jen pár dní, co se fanouškovským světem Applu prohnaly poměrně znepokojivé zprávy o tom, že se kalifornský gigant nedohodl s jeho dvorním výrobcem čipů pro iPhony, iPady či Macy o ceně budoucích verzí a reálně tak hrozilo určité omezení jejich spolupráce. Nové zprávy zdrojů deníku Economic Daily News však naštěstí rozpad tohoto dlouhodobého partnerství vyvrací. 

Zdroje výše zmíněného portálu sice potvrzují, že Apple zprvu odmítl vyšší cenu za budoucí čipy, kterou muselo TSMC nasadit kvůli náročnější technologii, ale i celkové ekonomické situaci ve světě, nakonec však měl ustoupit a na nabídku TSMC kývnout. Ačkoliv není zcela přesně jasné, o kolik procesory podraží, podle zákulisních informací by se mělo jednat o nižší jednotky procent – konkrétně zhruba o 5 až 6 %. Ty sice Apple samozřejmě pocítí, na druhou stranu mu však tento příplatek zajistí služby jednoho z jeho nejspolehlivějších dodavatelů pro další roky, což je rozhodně pozitivní zpráva nejen pro něj, ale i pro jeho zákazníky. Čipy řady M a A z dílny TSMC totiž udávají již dlouhé roky na poli procesorů trendy a změna výrobce by tuto skutečnost reálně ohrozila. S ohledem na tuto skutečnost se tedy zdá příplatek ještě akceptovatelný. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.