Zavřít reklamu

V minulých týdnech se s ohledem na výrobní problémy iPhonů X, které mimo jiné souvisely i s nedostatkem displejů, čile spekulovalo o tom, jak se Apple k celé situaci do dalších let postaví. Je totiž jasné, že se bude chtít podobným situacím co nejvíce vyvarovat. Zároveň však nechce finančně podporovat konkurenční Samsung, který mu displeje pro iPhony X dodává. V úvahu tak připadá jedině změna dodavatele. Která společnost si však tuto lukrativní zakázku utrhne pro sebe?

Již poměrně dlouhou dobu se za největšího adepta na přebrání značné části zakázky Samsungu označuje společnost LG. Té však přibyl podle nejnovějších informací velmi silný konkurent. O výrobu displejů pro budoucí iPhony má totiž zájem i největší čínská společnost vyrábějící displeje, BOE. Ta údajně Applu nabídla opravdu zajímavé podmínky, které zahrnují mimo jiné hned dvě specializované fabriky na výrobu OLED panelů. Tím chce BOE zajistit požadavek Applu, který by měl rád v dodavatelském řetězci alespoň dva dodavatele, aby eliminoval riziko nedostatku displejů. Protože by však měly továrny fungovat zcela odděleně a nezávisle, je podle BOE toto kritérium splněno.

Kvalita zatím nedosahuje potřebné úrovně

Ačkoliv se může zdát čínská společnost jako opravdu skvělý adept, který by Applu zajistil bez problému dostatek displejů, pár much se však na ní přeci jen najde. Podle dostupných informací, které mimochodem nevyvrací ani samotná společnost, nejsou v současné době technologické schopnosti BOE na takové úrovni, aby mohl stoprocentně konkurovat Samsungu či LG. Dohnání tohoto manka by však údajně nemělo trvat příliš dlouho.

Tak či tak je nová zpráva pojednávající o budoucím výrobci displejů pro iPhony poměrně zajímavá a ukazuje, že ještě není ani zdaleka nic rozhodnuto. V nedávné době se totéž též čile spekulovalo o tom, že se nakonec Apple osamostatní úplně a displeje si začne vyrábět sám. Těžko však říci, zda se tohoto záměru přidrží a zda je vůbec v blízké budoucnosti zrealizovatelný. Nechme se tedy překvapit, po displejích jaké společnosti budeme v příštím roce jezdit svými prsty.

iPhone 8 FB 4

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.