Zavřít reklamu

Známý analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI Securities zveřejnil zprávu o tom, že prémiový iPhone 8 bude stát okolo 1 000 dolarů kvůli tomu, že OLED displeje od Samsungu jsou příliš drahé. Už před několika týdny jsme vás informovali, že dalším dodavatelem OLED displejů by měla být společnost LG. Očekávalo se, že první iPhony s obrazovkami od LG přijdou příští rok, ale jak to už bývá, nikdy nejde nic podle plánů. Podle všeho bude muset Apple odebírat OLED panely pouze od Samsungu déle, než se předpokládalo.

Bloomberg uvádí, že displeje od LG se na iPhonech objeví nejdříve v roce 2019. Důvodů, proč se nakonec termín posouvá, je hned několik. Jedním z nich je, že LG ještě nemá speciální stroj pro výrobu OLED displejů. A dalším důvodem je, že LG ještě nedokázalo splnit výrobní nároky cupertinské společnosti. Bloomberg na druhou stranu konstatuje, že LG možná v roce 2018 vyrobí malé množství OLED obrazovek, rozhodně se však nebude jednat o nějakou masovou produkci.

Koncept iPhonu 8 od Martina Hájka:

Ming-Chi Kuo uvedl, že drahé OLED displeje od Samsungu jsou hlavní příčinou toho, že iPhone 8 bude stát okolo 1000 dolarů. Vzhledem k tomu, že Samsung je prozatím jediným dodavatelem OLED displejů v dodavatelském řetězci Applu, může si účtovat poměrně vysokou částku. Podle analytika jeden OLED displej stojí dvakrát více než LCD displej pro „pluskový“ iPhone.

Předchozí zprávy tvrdily, že Apple úzce spolupracuje s LG na vybudování továrny, v nichž by se OLED displeje vyráběly. V souvislosti s tím analytická firma KGI Securities uvedla, že v letošním roce se LG stane druhým dodavatelem OLED panelů pro Apple. Dnešní zpráva to vše zpochybňuje.

iphone-8-render-fb

Dnes nejčtenější

.