Zavřít reklamu

Apple se snaží do roku 2018 diverzifikovat dodavatelský řetězec OLED displejů. Plánuje totiž, že od roku 2019 bude používat pouze OLED technologii. Prozatím si cupertinská společnost objednala 92 milionů OLED panelů od Samsungu, přičemž tento objem by měl vystačit na období dvou let.

Zpráva korejských médií však tvrdí, že v rámci diverzifikace dodavatelského řetězce chce Apple investovat až 2,6 miliardy dolarů do nového závodu společnosti LG Display. Investice zajistí, že všechny OLED panely z této továrny budou dodávány výhradně Applu.

Koncept iPhonu 8 s Function Area: 

„Samsung Display je jediný výrobce, který splňuje přísná kritéria kvality Applu,“ uvedl zdroj, který si přál zůstat v anonymitě. „Říká se, že LG Display splňuje požadavky na 70 procent, přičemž čínští výrobci displejů se snaží stále s LG bojovat.“

Investiční plán dosud nebyl dokončen, ačkoliv obě společnosti o této věci už předběžně mluvily. Očekává se, že dohoda bude finální až po schůzi správní rady, která by měla proběhnout do konce tohoto měsíce. Pokud Apple investuje 2,6 miliard dolarů do továrny firmy LG Display, výroba OLED displejů bude zahájena až od roku 2019, což je ještě daleko.

Společnost LG chtěla začít dodávat OLED panely Applu dříve, ale nedokázala získat stroj Tokki, což je nejlepší a nejmodernější stroj na výrobu OLED displejů. Tokki dodává svá zařízení výhradně pro Samsung, jejího největšího zákazníka.

iPhone 8 OLED FB

Dnes nejčtenější

.