Zavřít reklamu

Analytická společnost KGI Securities ještě před konferencí, která se bude konat už v úterý 12. září v divadle Steva Jobse, vydala zprávu o nadcházejícím iPhonu 8. Vysvětluje v ní, proč bude očekávaný iPhone 8 stát tak moc a proč se Apple rozhodl odstranit Touch ID.

V analytické zprávě je rozebraná struktura displeje iPhonu, přičemž displej by se měl skládat z flexibilního panelu OLED, dotykového panelu OLED, modulu 3D Touch a modulu OLED. Ve zprávě se rovněž uvádí, že Samsung má na starosti dodávku všech OLED součástek až na modul 3D Touch.

Koncept iPhonu 8 od Apple iDesigner:

Samsung si bude podle analytické společnosti účtovat poměrně vysokou částku za OLED panel, podle všeho by měl OLED stát dvakrát více než LCD pro pluskové iPhony. KGI odhaduje, že pořizovací cena jednoho OLED je 120 až 130 dolarů, zatímco pořizovací cena jednoho LCD je 45 až 55 dolarů. Zřejmě to je důvod, proč bude iPhone 8 stát okolo 1 000 dolarů, jak se předpokládá.

Vrátíme se ještě k modulu 3D Touch. KGI věří, že právě technologie citlivá na tlak je důvod, proč Apple upustil od Touch ID. Výkon snímače otisků prstů, který by byl integrován pod displej s 3D Touch, by nebyl příznivý a dostačující. Z tohoto důvodu se jablečný gigant rozhodl nahradit Touch ID systémem pro rozpoznávání obličeje Face ID.

iPhone 8 concept Obshansky FB 2

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.