Zavřít reklamu

Další den, další nové informace o prvních chytrých brýlích z dílny Applu. Tak přesně takto by se daly s trochou nadsázky popsat poslední dny, které jsou právě informacemi o blížícím se odhalení chytrých brýlí Applu prošpikovány. S další trochou informací do mlýna přišel před pár hodinami i přední Apple analytik Ming-Chi Kuo. Ten se tentokrát rozpovídal konkrétně o nabíjení brýlí. 

Kuo se v minulosti nechal opakovaně slyšet, že chytré brýle z dílny Applu budou disponovat jak velmi kvalitními displeji pro zobrazování AR/VR obsahu, tak i poměrně vysokým výkonem potřebným pro vykreslování obsahu. Brýle totiž nemají být z hlediska výkonu závislé na jakémkoliv dalším zařízení ve formě iPhonu či iPadu, kvůli čemuž tak u nich musel Apple nasadit výkonnostně velmi vyspělý čipset. Právě tyto komponenty jsou však i logicky poměrně náročné na energetickou spotřebu, kvůli čemuž má být kalifornský gigant v současnosti odhodlán pro přibalování 96W adaptérů balení brýlí, čímž jim zajistí dostatečně rychlé nabití spolu s dostatkem energie při “kabelovém” používání. Brýle totiž budou velmi pravděpodobně při připojení do elektrické sítě přes nabíječku stále aktivní. 

U výkonu chytrých brýlí ale ještě chvíli zůstaneme. Kuo totiž v souvislosti s ním předpovídá příchod nového čipu určeného speciálně právě pro chytré brýle, který bude svou výkonnostní podobný čipům M1 Pro s tím, že oproti nim bude mít pravděpodobně navrch v Neural Enginu, který bude sloužit pro rychlou analýzu obrazu. Papírově se tedy zdají být brýle skoro až neuvěřitelně výkonné, byť je třeba jedním dechem dodat, že jejich plnohodnotné fungování bude právě na vysokém výkonu přetavitelném v AR/VR obraz závislé. 

Dnes nejčtenější

.