Zavřít reklamu

Tim Cook se několikrát nechal slyšet, že rozšířená realita (AR) je pro Apple důležitější než realita virtuální (VR). Začátkem tohoto roku bylo oznámeno, že kalifornská společnost vyvíjí funkce rozšířené reality, které by se po iPhonech měly objevit i ve speciálních brýlích. Nově uniklý dokument nyní možná náhodou odhalil prototyp těchto brýlí pro rozšířenou realitu.

Gizmodo uvádí, že získal dokument týkající se bezpečnosti, který byl omylem rozeslán stovkám zaměstnanců Applu, uvádějící prototyp zařízení, které způsobilo namáhání očí testerů. Zpráva vzpomíná více než 70 incidentů. Tyto incidenty se údajně udály v únoru a březnu, což naznačuje období, kdy se brýle pro rozšířenou realitu zřejmě testovaly. Tomu napovídá i název uniklého dokumentu: Impact Descriptions Reported in [Santa Clara Valley] from Last Month (Popisy dopadu hlášené v Santa Clara Valley od posledního měsíce).

Konkrétně dva případy odkazují na prototyp, který způsobil oční problémy. Jedna z uživatelek si stěžovala na nepohodlí pro oči a uvedla, že během studie viděla na několika místech laserový záblesk. Vedoucí studie ji odkázal na optometristu (profese zaměřená na lidské oko). U druhého incidentu zaměstnanec hlásil bolest očí. Oba incidenty se odehrály během února. Podle Gizmoda se zdroj v Applu domnívá, že zmíněný prototyp může souviset s brýlemi pro AR, které se interně vyvíjí. Dříve než za rok se ale techto brýlí nedočkáme.

Uniklý dokument odhaluje i další zajímavosti, které se staly během vývoje Apple produktů. Například některým Apple Pencil netěsní elektrolyty. Zaměstnanec po otevření krabice s Apple Pencil ucítil silný pach, naštěstí byl na zápach z lithiové baterie zvyklý a zdroj zápachu odhalil. Další zaměstnanec zase hlásil poranění kolena při lyžování v oblasti Tahoe za účelem testování funkčnosti Apple Watch.

Zdroj: 9to5Mac

VR bryle Apple 2

Dnes nejčtenější

.