Zavřít reklamu

Když nám Apple vloni v červnu poprvé ukázal svůj ARKit, čili platformu pro rozšířenou realitu, začalo mnoho lidí okamžitě spekulovat nad tím, zda není příchod této novinky spíš jakýmsi předvojem něčeho mnohem většího. Rozšířená a virtuální realita totiž zažívá v posledních letech velký boom a mnoho společností se proto snaží do tohoto rozjetého vlaku zavčas naskočit. Apple samozřejmě nechce být výjimkou a svou místenku si zajistil právě ARKitem, který by pak mohl implementovat do dalších zajímavých produktů. Jedním z nich je pak bezesporu headset nebo chcete-li jakési chytré brýle, které rozšířenou realitu ke svému fungování hojně využívají. 

V minulosti jsme na toto téma viděli již mnoho různých patentů, které naznačovaly, jakým směrem by se rád Apple ubíral. Namátkou můžeme zmínit například nedávné zprávy, které naznačovaly vývoj microLED displejů právě pro tyto brýle, které by zastávaly roli jakýchsi “skel”, na kterých by se promítal obraz. Nový patent, který zveřejnil portál patentlyapple, však ukazuje něco zcela jiného. Jablečná společnost by totiž podle něj mohla vyrobit jen jakési brýle, do kterých byste zasadili svůj iPhone. Poté, co byste jej s brýlemi propojili pomocí Lightningu by pak začal iPhone pracovat jako klasický displej pro rozšířenou realitu. Takto řešený headset by byl velmi jednoduchý a pravděpodobně i cenově dostupný, jelikož by byl jeho hlavní součástí iPhone, který by majitel již vlastnil. 

Přestože může vypadat tento patent poměrně zajímavě a někteří z vás by něco podobného jistě ve svém arzenálu gadgetů ocenili, jedná se stále o pouhý patent, k jehož realizaci vede opravdu dlouhá cesta. Technologické společnosti si navíc podobných zábaviček registrují každý rok opravdu velké množství a jen zlomek z nich nakonec spatří světlo světa. Proti těmto brýlím pro AR pak hraje i to, že podobné produkty na trhu již zkrátka a jednoduše jsou a za zcela revoluční se označit nedají. Otázkou tak zůstává, zda by z nich Apple dokázal pomocí svého softwaru a hardwaru revoluční produkt udělat, či zda se o to označí spíše u něčeho sofistikovanějšího. 

AR+Headset

Dnes nejčtenější

.