Zavřít reklamu

Ještě před pár týdny předpovídala většina předních světových analytiků, že se Applu letos podaří prodat kolem 85 milionů sluchátek AirPods. Své předpovědi však začali záhy s ohledem na pozvolna klesající zájem mírnit a nyní hovoří i v čele s uznávaným analytikem Ming-Chi Kuem spíše o prodejích pohybujících se mezi 70 až 75 miliony kusů. Tento propad však Apple alespoň podle Kua mrzet rozhodně nemusí. Svým způsobem si jej totiž zařídil i on sám a to zřejmě plánovaně. 

Upadající zájem o sluchátka AirPods mají dle Kua na svědomí hned dvě věci. Tou první je dlouhé čekání na novou generaci základního či Pro modelu AirPods, který mnohé jablíčkáře nyní odrazuje od koupě stávajících modelů. Druhou jsou pak produkty dceřiné společnosti Applu ve formě Beats By Dre, kterých vyšlo v poslední době relativně dost a které se zdají být svými technickými specifikacemi vynikající alternativou právě pro AirPods za skvělou cenu. Například nedávno představené Beats Studio Buds jsou z hlediska funkčnosti prakticky 100% kopií AirPods Pro, avšak prodávají se za polovinu ceny. Právě Beats tedy prodejně sílí a propad AirPods má podle Kua kompenzovat. Ve výsledku tedy bude Apple de facto na nule. 

Zatímco letošek není pro AirPods rokem vyloženě zaslíbeným, v příštím roce by tomu už mělo být jinak. Jejich prodeje má totiž nakoupnout jak představení nové generace základního modelu na konci letoška, tak hlavně odhalení druhé generace AirPods Pro. Díky výraznému obnovení produktové řady má tak Apple v příštím roce prodat více než 100 milionů AirPods, což se mu ještě nikdy předtím nepodařilo. Díky takto silným prodejům si tak i výrazně upevní své místo na trůnu pro vládce trhu s bezdrátovými sluchátky. 

AirPods ve slevě seženete zde

Dnes nejčtenější

.