Zavřít reklamu

Nový MacBook Pro je velmi rozporuplným produktem. Na jeho představení čekalo obrovské množství lidí a velká část z nich skončila po keynote minimálně rozladěná. Lidé zkrátka očekávali více (co se týče konektivity a výkonu), resp. méně (co se týče finální ceny). Počáteční zklamání pomalu ale jistě opadává s tím, jak lidé přistupují k novým Macům s chladnější hlavou, nicméně jeden dopad už představení nových MacBooků způsobil. Starší modely, které se prodávali jako opravené/refurbished kusy, zmizely ze skladů a ani se po nich nezaprášilo. 

Prodej opravených zařízení je v západní Evropě a USA poměrně běžnou záležitostí. Výrobce zde nabízí modely, které prošly reklamačním řízením a mají za sebou nějakou opravu či částečnou výměnu. Produkty většinou mívají klasickou záruku (v USA jeden rok) a vypadají jako nové. Zcela nové ovšem nejsou, což je naopak vyváženo cenou, která je podstatně nižší, než nový kus. Prodej opravovaných zařízení u nás Apple bohužel oficiálně neprovádí, ovšem v zemích kde se to děje, se velmi rychle rozprodaly loňské modely MacBook Pro.

Uživatelé tak reagují na představení nových modelů a pokud se jim na nich něco nelíbí, sáhnou po starším modelu, který je stále velmi atraktivní, navíc za sníženou cenu. Prodejní ceny se logicky odvíjí od konfigurací, ovšem u některých modelů se jedná o ušetření v řádu několika stovek dolarů. U nás se dají sehnat pouze produkty z druhé ruky. Oficiální prodej opravených MacBooků zde bohužel nemáme.

apps macbookpro2015

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.