Zavřít reklamu

Trend ponúknuť čo najvyššie rozlíšenie v displeji sa zo smartfónov minulý rok presunul na platformu laptopov, kedy Apple oficiálne predstavil svoje MacBooky Pro s Retina displejom. Už tento rok však má Apple svojich prvých konkurentov a okrem Google Chromebook Pixel, ktorého 13-palcový displej ponúka vyššie rozlíšenie ako ten u MacBooku, sa spoločnosť Toshiba rozhodla predstaviť svoj ultrabook s vysokým rozlíšením displeju, ktorý bude veľmi silným konkurentom pre 13-palcový model MacBook Pro s Retina displejom.

Nový laptop, ktorý Toshiba predstavila, nesie označenie KIRAbook a vo svojom 13.3-palcovom displeji ponúkne širokouhlé rozlíšenie 2560 x 1440 bodov. KIRAbook vo svojom základnom modeli, ktorý bude dostupný už od 1599 dolárov, ponúkne 8GB RAM a 256GB SSD úložisko. Dostupný však bude hneď v troch hardvérových konfiguráciách, pričom v najdrahšom modeli sa používateľ dočká dvojjadrového Intel Core i7 s frekvenciou 2GHz, a v prípade stredného modelu sa dočká procesoru Intel Core i5 s frekvenciou 1.8GHz.

Aj keď bližšie špecifikácie ešte nie sú známe, Toshiba sa rozhodla u svojich nových notebookov vybrať dotykový displej s podporou multi-touch, pričom PPI tohto displeju je len o niečo menšie ako to, ktoré ponúka MacBook Pro – 221 PPI verzus 227 PPI. KIRAbook by sa mal na trh dostať už v polovici mája / května, pričom jeh cena sa bude pohybovať v rozmedzí 1599 až 1999 dolárov v závislosti od hardvéru.

kirabook-580x325

*Zdroj: Slashgear

Dnes nejčtenější

.