Zavřít reklamu

Na včerejší Keynote se Apple u nových iPhonů 11 Pro pochlubil mimo jiné tím, že do nich nasadil zbrusu nový 4G LTE modem, který by měl výrazně zvýšit rychlost LTE připojení. O kolik však připojení zrychlí už přední představitelé kalifornského giganta neřekli ani slovo. Nové iPhony 11 Pro si ale již naštěstí vzali do parády služby pro testování rychlosti internetu v mobilu, díky kterým si již můžeme obrázek o zrychlení udělat. 

Podle speedsmart.net, který testy prováděl v sítích hlavních amerických operátorů, se rychlost LTE zvýšila v porovnání s iPhony XS a XS Max zhruba o 13 % Rychlost je však závislá především na schopnostech sítě operátora a tudíž nelze 100% počítat s tím, že připojení k jakékoliv síti přinese takto velké rychlostní zvýšení. Nicméně je dobré vidět, že Apple v tomto směru jen neslovíčkařil a modemy, které do letošních modelů dodal Qualcomm, jsou skutečně lepší než ty loňské. To však vzhledem k tomu, že je tehdy dodával Intel, jehož modemové technologie nikdy nebyly na takové úrovni jako Qualcommu, není zřejmě ničím překvapivým. 

Přestože je navýšení rychlosti zajisté potěšující, mnozí jablíčkáři by u novinek viděli mnohem raději podporu 5G, se kterou začínají pomalu přicházet konkurenti Applu v čele se Samsungem či Huaweiem. Té se ale iPhony podle všech dostupných informací dočkají až příští rok, kdy pro ně má kromě této novinky Apple připravený i vylepšený design a další vylepšení už tak úžasných fotoaparátů. Novinek ale bude samozřejmě ještě mnohem víc a o mnohých z nich se zřejmě dozvíme díky únikům informací již v několika následujících týdnech či měsících. Ostatně, i detaily o iPhonech 11 začaly na světlo světa prosakovat krátce po představení iPhonů XS. 

Dnes nejčtenější

.